'Det er mega råddent': Michelle og andre kvinders intime billeder delt i lukket onlinekatalog

I dag falder der dom i sagen om 'onlinekataloget', hvor en nordjysk mand har tilstået sin rolle.

Michelle Santini fra Vejle er blandt de cirka 800 piger og kvinder, der er forurettede i en sag om deling af billeder uden kvindernes samtykke. En 25-årig mand får sin dom i dag.

En 25-årig mand fra Nordjylland får i dag sin dom i en tilståelsessag ved retten i Aalborg for sin rolle i en sag, hvor op imod 800 kvinder har fået delt deres billeder i et stort onlinekatalog.

Manden har

erkendt
at have medvirket til at lave en form for navngivet indholdsfortegnelse over, hvilke piger og kvinder, der optrådte i 'onlinekataloget'.

Ifølge politiet kan der være tale om omkring 800 kvinder i kataloget, der har fået delt private eller krænkende billeder af seksuel karakter, men det er indtil videre kun lykkedes at identificere cirka 600 af dem.

En af dem er Michelle Santini fra Vejle.

- Det er mega råddent. Det er så

uacceptabelt
, at man kan være så ligeglad med andres følelser. Det er ikke særlig rart at vide, at man er et slags Pokémon-kort, hvor det handler om at være den mest sjældne, siger hun.

Kræver betinget dom

Anklagemyndigheden
kræver fem måneders betinget fængsel, mens forsvareren mener, at 40-60 dages betinget fængsel er passende. Michelle Santini mener, at begge dele er for lidt.

- Jeg er meget afslappet omkring nøgenhed og nøgne kroppe, men det er ikke rart at gå og tænke over, hvad folk har gået og byttet med. Der er nogle af de piger, der har det meget værre end mig, men de her billeder rager ikke andre, siger hun.

Michelle Santini er en af de cirka 800 forurettede kvinder og piger i sagen om et onlinekatalog med billeder. (Privatfoto).

Den 25-årige mand fra Nordjylland blev sigtet i august sidste år, og han var indtil for ti dage siden den eneste sigtede i sagen.

Men den 29. maj blev en anden 25-årig mand, fra Nordsjælland, sigtet for overtrædelse af tre

paragraffer
i straffeloven. De omhandler blufærdighedskrænkelse, udbredelse af pornografiske fotos og film med personer under 18 år samt
uberettiget
deling af billeder.

Kategori 2 ud af 4

Sagen har udfordret Michelle Santinis forhold til at dele den type billeder med en kæreste, selvom hun godt ved, at det ikke er hende, der gør noget forkert.

- Der er et stort fokus på, at man skal elske sig selv og sin krop. Jeg har fået sparket ind i hovedet, at jeg skal 'embrace' min egen krop, og nu er der nogen, der gør det skamfuldt over for mig, siger Michelle Santini.

Michelle Santini ved ikke, hvad det er for nogle billeder af hende, der er blevet delt. Hun har fået at vide, at de er en såkaldt 'kategori 2 ud af 4', og det bør være billeder, hvor eksempelvis bryster og kønsdele ikke er blottede – men hun ved det ikke med sikkerhed.

- Det er ikke vanvittigt fedt, at man ikke ved, hvad det er for nogle billeder. Men det fokuserer jeg ikke så meget på. Det er mere, at det kunne lade sig gøre i det omfang, og at nogen har efterspurgt billeder af specifikke piger og fået noget ud af det, siger hun.

Den 25-årige mand, der får sin dom i dag, er ikke bagmanden bag billeddelingen. Bagmanden er ikke identificeret, og den 25-årige

hævder
, at han ikke kender bagmandens identitet.

Dommen ventes at falde klokken 11.00. Lidt over 300 har søgt om erstatning i forbindelse med sagen, og Michelle Santini er en af dem. Hun har søgt om erstatning på 5.000 kroner. Erstatningskravene går fra 5.000 kroner som det laveste og op til 50.000 kroner.

Bagmanden 'Uffe'

  • Den 25-årige mand er ikke bagmanden bag kataloget. Han er blot en mindre brik i det store billede.

  • Bagmanden går under navnet "Uffe", og det er ifølge politiet ham, der står bag indhentningen af billederne.

  • Den 25-årige har fortalt, at han mødte "Uffe" på internettet, og at han kun kender ham fra den digitale verden.

  • I chatprogrammet Discord spurgte "Uffe", om der var nogen, der ville hjælpe med at identificere kvinderne fra kataloget. "Uffe" havde allerede navnene på kvinderne, og det var så den 25-åriges opgave at indsamle flere oplysninger om kvinderne fra deres Facebook-profiler.

Facebook
Twitter