Dianna er ved Ankestyrelsen for anden gang: Store følelser, når man slås med kommunen

Både champagne-fejringer og håbløshed bliver en del af livet, når man er i infight med sin kommune.

Dianna Rasmussen kæmper for anden gang mod kommunen for at få kompensation for de timer, hun må bruge på at passe Tobias, der er multihandicappet.

Op- og nedture, der kalder på de helt store følelser. Det er tæt på hverdag hos familien Rasmussen i Jelling.

Den ene af tre brødre - Tobias - er svært handicappet og skal have hjælp til alt, fortæller hans mor, Dianna Rasmussen.

Hun er en af dem, der har kæmpet - og stadig kæmper - med systemet. Familien har tidligere fået betalt tabt arbejdsfortjeneste i 12 timer om ugen, men hjælpen blev fjernet igen.

Nye tal viser, at borgere oftere oplever at få frataget støtten, efter kommunen har læst loven forkert. I 2013 dømte Ankestyrelsen, at kommunerne lavede fejl i 21 procent af ankesagerne. I 2016 var det steget til 29 procent af sagerne.

Fejl betyder, at Ankestyrelsen enten omgør kommunens beslutning, eller at styrelsen sender sagen tilbage til kommunen, fordi der er væsentlige oplysninger, som den ikke har haft med i sin vurdering.

Linkbox

Læs også

Borgere mister oftere støtten, fordi kommunen læser loven forkert

Familien Rasmussen klagede til Ankestyrelsen, da de mistede støtten, fordi de ikke mente, det kunne være rigtigt.

- Tobias' krop fungerer som et spædbarns på mellem fire og seks måneder, siger Dianna Rasmussen.

Kastebold mellem kommune og Ankestyrelse

Det betyder, at han ikke kan være alene. Heller ikke, hvis der bare skal hænges en vask op eller tages et bad.

- Hjælpen gav os mulighed for at være fleksible i forhold til vores arbejdspladser, og vi kunne for eksempel få forberedt mad, inden Tobias kom hjem, siger Dianna Rasmussen.

Ankestyrelsen vurderede, at Vejle Kommune ikke havde gået sagen igennem grundigt nok og bad derfor kommunen om at vurdere den igen. Det fik familien til at finde bobler frem.

- Man drikker champagne og råber højt hurra i hele nabolaget, fortæller Dianna Rasmussen.

Men dermed var sagen langt fra slut, for Vejle Kommune fastholdt sin beslutning om at fjerne støtten. Derfor har familien igen klaget over Vejle Kommune til Ankestyrelsen.

- Man føler, at tæppet bliver trukket væk under en. Man bliver fortvivlet og føler sig slet ikke taget alvorligt. Man mister simpelthen tilliden, siger Dianna Rasmussen.

Det er ikke sagsbehandlerne, hun er efter.

- Jeg har en idé om, at der et eller andet sted sidder et menneske med nogle Excel-ark, som er ansat til at få kommunens budgetter til at gå op, uden at skele til de gode argumenter eller de bedste løsninger, siger Dianna Rasmussen.