DM i natløb i Kolding

Du kan møde 335 løbere med kompas og pandelamper i Stenderup Nørreskov ved Kolding i aften, som alle dyster om DM-titlen i natløb.

335 løbere udstyret med kompas og pandelamper dyster om DM i natorienteringsløb i i Stenderup Nørreskov ved Kolding lørdag aften. (© DR Nordjylland)

Hvis du går en aftentur i Stenderup Nørreskov ved Kolding, og du pludselig ser en lyskegle i det fjerne og hører fodtrin bag dig. Så skal du ikke blive bange.

Flere orienteringsløbere i Danmark har nemlig fundet kortet, kompasset og pandelygten frem, og dyster i aften og nat om DM-titlen i natløb.

60-årig Flemming Roel Jensen fra Kolding skal for første gang deltage i DM, og han er meget spændt, blandt andet fordi det gør en stor forskel, om man løber orienteringsløb om dagen eller om natten, siger han.

- Hvis man om dagen ser, at der længere fremme er en høj, og man ved, at før den her høj, der skal man dreje til højre ind i skoven. Hvis man løber om natten, så er man helt fremme ved højen, før man opdager, at man skal dreje.

Det kan også være svært at tyde jordforholdene om aftenen/natten, siger Flemming Roel Jensen.

- Man står i noget, der er lidt fugtigt og skal ud i det. Om dagen kan man se, at det her er ikke så slemt, det når fx kun til knæene. Om natten kan man ikke fornemme, om det er dybt, og hvad man er på vej ud i.

335 løbere er tilmeldt og starten går kl. 21.15. Omkring midnat forventes den sidste vinder i de 29 forskellige klasser at være i mål. Der dystes i klasser fra 12 år og helt op til løbere over 80 år.

Facebook
Twitter