Død mand blev glemt på gulvet i sin lejlighed i 10 dage: Nu tager kommune ansvar

Strid om, hvem der skulle bestille bedemand, løst.

Det var en fjern kusine til den afdøde mand, der tog initiativ til at lokalisere hans lig 10 dage efter hans død (arkivfoto). (Foto: Camilla rønde © Copyright: Scanpix Denmark)

Kolding Kommune tager nu ansvaret for, at liget af en 65-årig mand blev glemt i sin lejlighed, efter han var erklæret død.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Sagen har givet anledning til en strid mellem Kolding Kommune, hjemmeplejefirmaet Kære Pleje og det lokale politi, fordi ingen af parterne ringede til en bedemand, så mandens lig kunne blive afhentet.

Først da en fjern kusine til manden efter 10 dage tog initiativ til at lokalisere mandens lig, blev det opdaget, at han var blevet glemt.

Vil ikke undersøge nærmere

Nu siger Kolding Kommune, at det fremover vil være deres ansvar at kontakte bedemanden efter dødsfald.

- Som leverandør har vi ansvaret for, at opgaver i forbindelse med afdøde borgere bliver varetaget professionelt, og at der altid sørges for aftaler med en bedemand. I de situationer uden pårørende er det Kolding Kommune, som skal forestå bisættelsen/begravelsen, skriver kommunen i en mail til medarbejderne ifølge Jydske Vestkysten.

Kommunen vil imidlertid ikke bruge mere energi på at undersøge, hvad der gik galt i den konkrete sag om den 65-årige mand.

Det siger seniordirektør i kommunen Annette Lund, som tilskriver den uheldige håndtering af sagen en brist i kommunikationen mellem parterne.

- Jeg tænker, at det ikke gør nogen forskel for Kurt (afdøde, red.) og hans familie. Til gengæld synes jeg, det er vigtigt, at vi har helt klare aftaler om, hvad vi gør i sådan nogle situationer, og at alle kender dem, siger hun til Jydske Vestkysten.