Dødstallet på elcykler er mere end fordoblet på et år

Sidste år døde otte i trafikulykker med elcykler Nu skal ulykker med disse cykler undersøges nærmere.

Mange ældre har anskaffet sig en elcykel, og det kan være en del af årsagen til det stigende antal ulykker. Det tror Claus Behrendse, der er formand for Cyklistforbundet i Vejle. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker sætter nu gang i en undersøgelse, der skal belyse, hvorfor der sker ulykker med elcykler.

I 2014 blev tre elcyklister dræbt, mens tallet sidste år var steget til otte dræbte.

Også antallet af alvorligt tilskadekomne er steget markant. I både 2014 og 2015 kom tyve cyklister alvorligt til skade.

- Elcykler er ret nye i trafikbilledet, så der er brug for at få bygget viden op om, hvad der ligger bag ulykker med elcykler, så vi kan finde gode værktøjer til at forebygge dem, siger formand for Havarikommissionen Mette Fynbo.

Formanden for Cyklistforbundet i Vejle, Claus Behrendsen, hilser undersøgelsen velkommen. Han tror, en af forklaringerne på ulykkerne kan være, at en del ældre bruger elcykler.

-Når man sætter sig op på en elcykel, så kan hastigheden stige med 10-15 kilometer i timen, og derfor skal sådan en cykel håndteres på en anden måde end en almindelig cykel, siger han og uddyber:

- Farten kan nok overraske både cyklisten og medtrafikanterne, som ikke læser, at det er ældre, der kører på cyklen, siger Claus Behrendsen.

Resultaterne af undersøgelsen som nu sættes i gang ventes at være klar i 2018.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk