'Dræberklovne'-drenge melder sig selv

De drenge, der skræmte en mand i Fredericia ved at klæde sig ud som klovne, har nu selv meldt sig.

Nogle drenge rendte rundt og skræmte folk i Fredericia ved at klæde sig ud som klovne - de har nu selv meldt sig. Foto: Carsten Snejbjerg/ROCKPHOTO (Foto: Carsten Snejbjerg/ROCKPHOTO © Scanpix)

De drenge, der skræmte en sagesløs mand fra Fredericia i går aftes ved at klæde sig ud som klovne og bære rundt på en økselignende genstand, har nu selv meldt sig.

Det fortæller drengenes skoleleder, Anders Axø.

- Vi fik heldigvis fat på de her unge mennesker allerede i går aftes. Det vigtigste i den sammenhæng er jo, at de godt selv kan se, at det var tåbeligt gjort, siger han.

Han understreger dog, at drengene ikke var ude på at gøre skade på nogen.

- Der var ingen onde hensigter i det. Det var bare ikke gennemtænkt fra deres side, siger han.

Ud over at tage fat i de drenge, der skræmte manden, vil skolen også tage fat i de andre unge for at understrege situationens alvor.

- Det primære er jo, at lige netop de her unge mennesker ikke gør det igen. Men i forhold til de andre unge i miljøet, sørger vi for at tage en snak om, hvilke konsekvenser sådan noget her kan have, siger han.

Folk udklædt som uhyggelige klovne har de seneste par uger skabt utryghed i blandt andet USA og Storbritannien. Trenden kaldes "killer clowns" og nåede altså Danmark i går aftes, da Jesper Kjærsgaard Pind ser en klovn med en økselignende genstand, da han kommer kørende i sin bil.

Han kører forbi klovnen, men da han længere fremme skal stoppe for fuld vigepligt, kommer endnu en klovn hen og tager fat i bildøren, der dog er låst.

For nogle år siden var han i forbindelse med sit job udsat for væbnet røveri, hvor røveren var maskeret.

Den episode sidder stadig i ham, og netop derfor synes han, at det er alvorlige løjer.

- Man kan sgu ikke lige forudse, hvordan man reagerer, når man bliver forskrækket, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk