Dronen flyver med en hjertestarter

Hvert år dør 4.000 danskere af hjertestop. Tre gymnasieelever fra Vejle har opfundet en drone, som hurtigt kan nå frem med en hjertestarter og redde liv.

Thomas Rud Nielsen, Sebastian Nicolai Wallenius og Thomas Renè Petersen har opfundet dronen, som kan flyve med en hjertestarter. De kalder den Cor Volans, som betyder flyvende hjerte (Foto: Annette Jespersen DR Trekanten © DR P4 Trekanten)

Den skal ikke holde i kø i trafikken, den kan flyve i fugleflugtslinje og den når hurtigere frem end en ambulance.

Tre elever fra Rødkilde Gymnasium i Vejle har opfundet en drone, som kan flyve med en hjertestarter.

Dronen bliver fyret af sted fra en rampe og kodet til at flyve hen til patienten, der har hjertestop.

Den opfindelse har skaffet Thomas Rud Nielsen, Sebastian Nicolai Wallenius og Thomas Renè Petersen førstepladsen i Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence, Science Cup.

Ifølge Hjerteforeningen dør 4.000 danskere af hjertestop hvert år. Hvis nogle af dem skal redde livet, så gælder det om at være hurtig med førstehjælp og at få en hjertestarter frem.

- Vi har lagt en masse timer i det, så det er fedt at få anerkendelse fra anerkendte ingeniører, siger eleverne.

De regner med at prisen giver dem et springbræt til at få opfindelsen ud over rampen.

- Vi kører videre med førstepladsen som referencepunkt til at sige, at det her er noget, vi kan føre videre ud i livet, siger de.

Dronen hedder Cor Volans, som betyder flyvende hjerte.

Og udover glæden ved at vinde, så kan Thomas Rud Nielsen, Sebastian Nicolai Wallenius og Thomas Renè Petersen også se frem til en studietur til München.

Facebook
Twitter