Druk på rusfrie opholdssteder tages op politisk

Ankestyrelsen har sagt god for, at der kan drikkes alkohol på rusfrie opholdssteder. Nu tager Venstre sagen til socialministeren. Rettet den 4.1.2017 kl. 9.00

Venstres Anni Matthiesen (i midten) vil nu have socialminister Mai Mercado (K) ind i sagen om druk på Blå Kors's alkoholfrie opholdssteder. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Ord i artikel ændret: Fra behandlingssteder til opholdssteder

Socialminister Mai Mercado (K) bliver nu inddraget i sagen om Blå Kors i Vorbasse, der ikke længere må sikre et alkoholfrit tilbud til beboerne.

I går besluttede Ankestyrelsen, at Blå Kors ikke må blande sig i, om beboerne drikker alkohol på deres værelser. Det ryster Blå Kors, der i mere end 100 år har tilbudt alkoholfrie ophold.

Venstres folketingsmedlem Anni Matthiesen, der er medlem af socialudvalget, bakker op om Blå Kors.

- Jeg vil nu tage en drøftelse med socialminister Mai Mercado om, hvordan hun vil løse situationen, siger hun.

Hun er frustreret over sagen og opfordrer Blå Kors til at fortsætte kampen for de rusfri opholdssteder.

- For mig er det jo bare naturligt, at man har nogle retningslinjer i forhold til blandt andet alkohol på opholdsstederne, siger Anni Matthiesen.

Landsforeningen for Private Sociale Tilbud er heller ikke tilfredse med Ankestyrelsens afgørelse, der bakker op om Socialtilsyn Nords praksis, som tillader beboere at drikke alkohol på værelserne.

- Vi er stødt på flere, der står i samme situation som Blå Kors. Vi ser desværre for ofte, at tilsynet fortolker lovgivningen alt for restriktivt, så det skader behandlingen, siger direktør Michael Graatang, som nu også vil gå til politikerne med sagen.

- Hvis Ankestyrelsens og Socialtilsyns Nords tolkning af loven står til troende, så må vi have lavet loven om, så er den ikke god nok, siger han.

Det er indtil videre alene Blå Kors i Vorbasse, der er påvirket af Ankestyrelsens aktuelle afgørelse, men den kan få betydning for alle andre rusfrie opholdssteder.