Efter kritik: Sygehus Lillebælt vil undersøge muligheden for at donere møbler fra lukket sygehus væk

Det skal nu undersøges, om der er mulighed for at donere inventaret fra Give Sygehus væk.

(Foto: Jim Hoff © Give Avis)

Det skabte røre og opstandelse i Give, da man kunne se en del af inventaret fra byens nu lukkede sygehus ryge direkte i en stor og udækket affaldscontainer.

I første omgang blev cirka 25 stole, 100 blandede møbler og et antal hospitalssenge smidt ud i affaldscontainere og udsat for vind og vejr. Det inventar er endegyldigt væk, men der står stadig masser af inventar trygt og lunt inde på Give Sygehus, hvis videre skæbne endnu ikke er blevet beseglet.

- Det, der er vores hensigt, er, at det skal genanvendes på vores andre sygehuse. Hvis det skulle vise sig, at der er nogle af tingene, vi ikke skal bruge, vil vi undersøge, om der er mulighed for at donere det væk i forhold til de regler og retningslinjer, der er som offentlig virksomhed, siger Martin Fejring, vicedirektør i Sygehus Lillebælt, som Give Sygehus hører under.

I fremtiden vil Sygehus Lillebælt undersøge muligheden for, om inventar, der ikke skal genanvendes, skal tilbydes videre.

- I næste uge vil vi sammen med regionen undersøge, hvilke muligheder vi har i forhold til donation, så vi gør det rigtige i forhold til reglerne på området. Selvfølgelig er vores opmærksomhed blevet skærpet på grund af de her reaktioner, og så vil vi selvfølgelig gerne gøre det rigtige, siger Martin Fejring.

Vil lade sig inspirere af andre

I Region Hovedstaden har man en afdeling, der hedder ’Genbrug og Donation’, som arbejder med at bortdonere hospitalsudstyr til organisationer, der efterspørger det.

Ifølge Region Hovedstadens egne tal har man på lidt over et år sendt 16 ton brugbart udstyr tilbage i regionen, ligesom man har doneret godt 74 ton udstyr til udviklingsprojekter i 'verdens fattigste lande'.

Den ordning vil man nu i Sygehus Lillebælt skele til i samarbejde med regionen.

- Vi må være nysgerrige på, hvad det er for en afdeling, de har i Region Hovedstaden, og måske kan vi lære noget af dem, siger Martin Fejring.

Tidligere har et auktionshus vurderet, at der var penge i de kasserede møbler.

Sygesenge ude foran det lukkede Give Sygehus (Foto: Jim Hoff © Give Avis)

Kirkens Korshær i Vejle har også udtalt, at man gerne havde taget imod inventaret.

- Et eller andet sted kradser det lidt i mine ører, at brugbare ting bliver smidt ud, det kan vi ikke lide i genbrugsverdenen. Vi afhenter generelt både fra virksomheder og offentlige kontorer, hvis der er noget, vi kan bruge. Der er meget af det, der er smidt ud, vi gerne ville have hentet, siger Jens Lundsgaard, der er leder af Kirkens Korhær i Vejle.

Facebook
Twitter