Efter shit-storm: Hunde forbydes på marked

De eneste hunde, der kommer med på Vorbasse Marked i år, er i snor og med halsbånd. Efter at have fået høvl på Facebook har markedet helt forbudt hunde-handel.

Hundene forsvinder fra Vorbasse Marked, men ellers ligner markedet sig selv, med det gøgl, der hører til. (Foto: Catia Schmidt)

Efter 230 indlæg på Facebook, der stort set alle indeholdt skældsord og sure smiley'er, har Vorbasse Marked besluttet at forbyde hunde på markedet.  

Markedet havde skrevet på deres Facebook-side, at det var tilladt at fremvise hunde og reklamere for salg af hunde. Dyreværnsloven er blevet ændret for nylig, så det ikke længere er tilladt at sælge hunde på markeder.

'Fy for pokker'

Meldingen om, at hunde gerne må vises frem, men ikke sælges, fik hundevenner til beskylde Vorbasse Marked for at udnytte et hul i reglerne.

Tina Nordlund Jørgensen skriver, at det er usmageligt at omgås loven på den måde, og Eva-Lotte Hansen skriver, 'Fy for pokker', og tilføjer, at hun vil boykotte markedet i år.

- Det er ikke os, der har fortolket loven. Vi har fået et svar fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, som vi egentlig bare har taget højde for, siger formanden for Vorbasse Marked, Brian Madsen.

Hundehandelen er stoppet

I går besluttede markedet så helt at forbyde hunde, der medbringes på markedet med salg for øje.

Den markante reaktion på Vorbasse Markeds Facebook-side har egentlig ikke overrasket Brian Madsen, men han mener, at debatten løb af sporet.

Facebook
Twitter