Efterår: Nu skiller vi os af med hundene

Årstidens regnvejr og kulde gør, at flere skiller sig af med hunden netop nu. Vi gider ikke lufte vovsen i dårligt vejr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

Flere vælger at skaffe sig af med hunden, når kulden kommer snigende. Så bliver det pludselig hårdere at være hundeejer, lyder forklaringen.

Flere hundeejere afleverer deres firbenede venner på internater om efteråret end om sommeren.

Det er koldt og mørkt, når man skal ud og lufte vovsen, og netop derfor skiller flere sig af med hunden.

Sådan lyder forklaringen fra Jens Jokumsen, der er projektleder hos Dyrenes Beskyttelse med speciale i familiedyr.

- Det vi hører fra vores internater er, at særligt når den kolde tid nærmer sig, så vælger mange at aflevere hunden tilbage. Ofte er det en beslutning, der har været længere tid undervejs, måske i forbindelse med sommerferie og så træffer man beslutningen, når det bliver koldt, siger han.

Efterårsferien er udløsende faktor

Tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at det er oktober måned, der bliver afleveret flest hunde.

- Gennem 2014 har vi hver måned fået flere hunde ind end den tilsvarende måned sidste år. Og særligt i oktober stiger antallet af hunde, der bliver afleveret hos os. Sidste år fik vi i september 53 hunde, i oktober 73 og i november igen 53 hunde, siger Jens Jokumsen.

Goddag ferie - farvel Fido

Og en af årsagerne til, at oktober måned er særlig travl på internaterne skyldes efterårsferie.

- Når man alligevel skal på ferie og have hunden passet, så er der mange der tænker, at så kan de lige så godt aflevere hunden nu, forklarer Jens Jokumsen.

Ejerne mangler tid til at tage sig af hunden

Som sådan er der ikke nogen fast formel på, hvem der pludselig ikke kan have hunde længere. Skilsmisser, økonomi, flytning, allergi eller manglende tid kan være årsagen, forklarer Jens Jokumsen.

- Det er en hård beslutning at sige farvel til hunden ligegyldig hvad årsagen er. Men ofte handler det om, at familierne ikke har tid, og det er ærgerligt, at man ikke har sat sig mere ind i det at have hund, siger Jens Jokumsen.