Elever spiller computer i undervisningen

På Vinding Skole har de ældste elever spillet computerspil en hel uge for at lære historie, samfundsfag og religion.

Historielærer Jimmy Rasmussen underviser her 9. klasserne om middelalderen. På flere storskærme kan eleverne se, hvordan det går dem i computerspillet Civilization. (Foto: Camilla Due-Frederiksen)

Bøger og blyanter er skiftet ud med Google og computertastaturer.

På Vinding Skole har 9. klasserne brugt en hél uge på at spille computerspillet Civilization.

Spillet har både fagene religion, samfundsfag og historie i sig, og derfor har det været omdrejningspunktet for 9. klassernes emneuge. Det har eleverne været glade for. - Jeg synes, det er den ypperste måde, man kan lære historie og samfundsfag på. Det giver et godt indblik i, hvilke små ting, der kunne have ændret hele historien, fortæller 15-årige Kristoffer Fisker fra 9.a.

Han er en af de mange elever, der synes, det har været en fed og anderledes undervisningsuge. Det fortæller historielærer på Vinding Skole, Jimmy Rasmussen. - Især mange af drengene har taget meget til sig. Hvor de måske ville have flakket lidt rundt, så sidder de nu her og arbejder på en anden måde. Det gør forhåbentligt, at de husker det, de lærer, lidt bedre. Efter en uge med computerspillet skal 9. klasserne fremlægge deres historiske projekter, og vurderingen af dem indgår så i elevernes halvårskarakterer.

I tråd med kommunens ønske

Vinding Skole får en høj karakter fra Vejle Kommune, fordi den bruger IT som en aktiv del af undervisningen.

Det er noget, som alle folkeskoler i Vejle Kommune, skal arbejde henimod, fortæller Mads Bo Christensen, der er konsulent for Den Digitiale Skole for Vejle Kommune.

- IT er en rigtig god måde at støtte børnenes læring på, det støtter også børnenes meget forskellige måde at lære på, siger han.

Derfor lyder der også en ros til Vinding Skole.

- Det er fantastisk, at Vinding Skole integrerer IT i en emneuge, som måske tidligere omfattede papir, blyanter og bøger, siger Mads Bo Christensen.

Fra 2011 til 2015 arbejder Vejle Kommune for, at folkeskolerne kommer til at bruge IT som en fast del af undervisningen.

 

 

Facebook
Twitter