Er bilen vinterklar? Du kan nå det endnu

Ingen voldsom snestorm i denne omgang, så du kan stadig nå at gøre bilen vinterklar.

Det er bedre sent end aldrig, når det kommer til at gøre bilen vinterklar. (Foto: Colourbox © Colourbox)

Snestormen blev ikke så slem, men sidder der stadig sommerdæk på bilen, så er det på høje tid at få dem skiftet.

Dækkene gør det dog ikke alene, fortæller kørelærer Jens Peder Lindballe, der har en særlig uddannelse, så han også må undervise andre kørelærere.

Der er en lang række basale ting, som du selv kan gøre for, at din biltur bliver så problemfri som muligt, når sneen daler.

- Først fremmest er der vinterdækkene, som giver en meget kortere bremselængde. Det er vigtigt, at man kontrollerer vinterdækkene og ser, at der er minimum tre millimeter slidbane på, siger han.

Hvis slidbanen er mindre, så forsvinder effekten af dækkene.

Når der er tjek på dækkene, så er det op med motorhjelmen.

- Kontroller om der er effekt nok på batteriet. Hvis batteriet er ved at være fladt, så giver det startproblemer. Du skal også sikre, at der er rigeligt med sprinklervæske på, fortæller Jens Peder Lindeballe.

Endelig skal du have fat i dine vinduesviskere.

- Det er vigtigt med friskt gummi på. Hvis det er ved at være slidt, og der små revner, så kan den ikke gøre ruden ordentlig ren, og det forvrænger meget af udsynet, siger kørelæreren.

Mange ting skal være i orden på bilen, når Kong Vinter gør sit indtog. Jens Peder Lindballe er særligt godkendt kørelæ...

Posted by DR P4 Trekanten on Friday, January 8, 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.