Er du også ramt af fiske-feberen? 'Der kan være sort af mennesker ved søen'

Der er rift om de gode pladser ved landets gode fiskesøer i øjeblikket.

I marts og april blev der indløst 20 procent flere fisketegn sammenlignet med samme periode sidste år, og også put and take-søerne melder om øget efterspørgsel. (Arkivfoto). (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Mens mange af danskernes foretrukne

fritidsaktiviteter
har været sat på pause under coronakrisen, har lystfiskeriet kronede dage.

I marts og april blev der indløst 20 procent flere fisketegn sammenlignet med samme periode sidste år, og også put and take-søerne melder om øget efterspørgsel.

Hedensted Put and Take er en af seks put and take-søer, som

DR
har talt med, der alle melder om stor fremgang i antallet af gæster.

- Folk vælter ind. Vi har mere end en fordobling af det normale antal besøgende. Det er meget forældre, der skal have børnene med ud i naturen, siger indehaver Jens Pedersen.

Hos Hedensted Put and Take fisker Michael Munk Mortensen ofte, når han ikke fisker i forskellige søer i området.

- Jeg kan virkelig mærke, at der er flere. Allerede fra tidlig morgen kan der være sort af mennesker, når man kommer ud til en sø. Og sådan var det ikke før. Der har været rigtig mange på det seneste, siger han.

Michael Munk Mortensen en tidlig morgen ved Hedensted Put and Take - før der var kommet mange gæster. (Foto: Anna Kjærgaard Henriksen)

Som garvet fisker forstår han godt, hvad det er, der har lokket fiskerne frem.

- Det er dejligt at komme ud i det dejlige vejr, og så kan jeg godt lide at stå og fiske. Jeg fanger også næsten altid noget, siger han.

Lystfiskeri er skabt til coronarestriktioner

Ifølge Danmarks Sportsfiskerforening kan en af grundene til fiskeriets popularitet være, at det er en meget coronavenlig aktivitet.

- Lystfiskeri har levet op til coronaretningslinjerne fra start af. Når man er ude og fiske, er der en uskreven regel om, at vi holder afstand. Så vi er vant til at holde afstand og være ude i det fri, og det har passet rigtig fint med de

retningslinjer
, der har været under coronatiden, siger presseansvarlig Andreas Findling-Rottem.

Facebook-gruppen "Put and Take Danmark" melder også om stor interesse. Siden har fået 25 procent flere medlemmer på to måneder.

Nu er Andreas Findling-Rottem spændt på, om fiskestangen bliver i folks hænder, når normalen vender tilbage.

- Det er svært at sige, om folk falder fra igen. Vi håber selvfølgelig, at folk bliver ved, og at de har opdaget, at det her er en fantastisk måde at komme ud i naturen på. Vi vil gøre, hvad vi kan for at fastholde interessen, og vi prøver at inspirere på vores Youtube-kanal og i vores foreninger, siger han.

- Hvis du har fanget en regnbueørred i put and take-søen nu, så klø på. Det næste er at fange en torsk eller en hornfisk.

Facebook
Twitter