Et år efter skandale med D-vitamin: Emma er stadig meget syg

Der er gået et år, siden mere end 100 børn blev forgiftet med D-vitamindråber.

Emma er i dag 15 måneder gammel og stadig syg. Her sammen med far, Jesper Holm.

Flere end 100 børn blev sidste sommer forgiftet af D-vitamin dråber fra firmaet Inno Pharma i Vejle.

Langt de fleste børn er i dag raske, men sådan er det ikke gået for Emma Holm fra Haderslev.

Hun har stadig svært ved at spise og vejer i dag kun 6,7 kilo - kun 2,8 kilo mere, end da hun blev født for 15 måneder siden.

Det var hendes indlæggelse for præcis et år siden, der afslørede de farlige dråber, der indeholdt 75 gange for meget D-vitamin, og netop nu er hun for 14. gang indlagt på sygehuset med sine mén.

Emma har blandt andet skader på tænder og knogler og forkalkede nyrer. Og så begyndte hendes kranium pludselig at vokse for meget.

I det år, der er gået, har familien en gang om ugen været på sygehus til kontrol, Emma har været i narkose tre gange, og familien har kørt mere end 10.000 kilometer til og fra sygehuset.

Det var professor Henrik Thybo Christesen på Odense Universitetshospital, der fandt ud af, at det var dråberne, der var årsag til at Emma og de andre børn blev syge.

- Emma er den værst ramte. Hun har abnorm vækst af kranieknoglerne. Det medfører for højt tryk i hjernen, og det har været ødelæggende for hendes dagligdag, siger Henrik Thybo Christesen.

Både Nicoline Holm og hendes mand, Jesper Holm, har været sygemeldt, og Nicoline måtte opgive at begynde på det drømmestudie, hun var optaget på.

Hun ville ønske, at Inno Pharma havde vist ansvar over for de familier, der har været ramt af de farlige d-dråber.

- Det er for sent nu, men hvor ville det have været rart, hvis Inno Pharmas direktør havde ringet og sagt undskyld og spurgt, om der var noget, han kunne hjælpe med. Så man kunne mærke, at der var mennesker bag det firma, siger Nicoline Holm.

Inno Pharma har ikke ønsket at kommentere sagen i dag.