Få kilometer fra lukkede skoler i Kolding: Lærere testes på livet løs for at holde åbent

I Kolding Kommune er de skoler, der ikke ligger i postnummer 6000, åbnet i dag.

Lærerne på Vester Nebel Skole i Kolding Kommune blev testet her til morgen. Vester Nebel ligger udenfor postnummer 6000, og derfor er de små klasser i dag mødt i skole efter vinterferien. (© dr)

Kolding Kommune er med et incidenstal på 300 coronasmittede per 100.000 indbyggere blevet den kommune i landet, der har det højeste smittetryk.

Det betød i sidste uge, at der blev taget beslutning om, at alle skoler i postnummeret 6000 Kolding fortsat skulle være lukket ned efter vinterferien - også for de mindste elever.

Få kilometer udenfor postnummeret, i postnummer 6040 Vester Nebel, åbner skolen dog som planlagt for de mindste klasser i dag.

Det sker med stort fokus på test og værnemidler. For landets kommunerne skal tilbyde lærerne test to gange om ugen. Et godt tiltag, mener skoleleder Martin Bredthauer fra Vester Nebel Skole.

Lærerne mødte ind til test på Vester Nebel Skole her til morgen.

- Jeg har det rigtig godt med de testtilbud. Det var en del af pakken, da 0. til 4. klasse kom tilbage, at lærerne skulle kunne testes to gange om ugen, og vi kan se, at det er vejen frem, siger han.

'Det er jo næsetesten, der skal til'

Derfor har man på Vester Nebel Skole fået besøg af kommunale medarbejdere, der har fået en instruktion i, hvordan man poder, og de er blevet installeret på sundhedsplejerskens lokaler, som nu er blevet der, hvor personalet bliver testet.

- Det er jo næsetesten, der skal til, og det var ikke alle, der var lige begejstrede for det. Vi gik foran med et godt eksempel, og det kører rigtig fint, og det er vejen frem at blive testet – det er vores sikkerhed.

Martin Bredthauer fortæller, at det har været en speciel situation at se skoler, der ligger indenfor få kilometer af Vester Nebel, blive tvangslukket, mens man selv skulle gøre klar til at åbne for 0.-4.klasserne.

- Det ville være forkert at sige, at det ikke har spøgt i baghovedet her i vinterferien. Vi har jo kunne konstatere, at der var massiv smitte i Kolding i løbet af vinterferien, og vi kunne godt se, hvor det bar hen, siger han.

- Vi har brugt en del af vinterferien på at arbejde, fordi vi har fået en masse nye retningslinjer. Vi skal passe endnu bedre på, og vi har lavet nye skemaer til klasserne, så vi kun er en lærer på hver klasse, ligesom alle værnemidler er på plads, og det samme med afspritning og rengøring. Jeg ved snart ikke, hvordan vi skulle kunne passe mere på, siger Martin Bredthauer.

Borgmester klar til at åbne og lukke

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) mener, at det er den helt rigtige fremgangsmåde, at skolerne i postnummer 6000 er lukket, mens de få kilometer udenfor fortsætter skolegangen for de mindste elever.

- Det er det eneste rigtige, for skoler hvor der ikke er smitte, skal ikke være lukket ned. Men i samme sekund, smitten måtte komme her i Vester Nebel eksempelvis, er jeg sørme også klar til, at der skal lukkes ned her, til der er styr på det, siger Jørn Pedersen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter