Fakta fjerner reklamer fra omstridt app

Fakta reklamerede tidligere på appen Ask.fm. Men i går kunne DR P4 Trekanten fortælle, at appen blev brugt af børn og unge til grov mobning. Det fik COOP til omgående at fjerne deres reklamer fra appen.

Fakta fjerner nu deres reklamer fra den omstridte app Ask.fm.

Det sker efter, DR P4 Trekanten i går kunne fortælle, hvordan appen bliver brugt af børn og unge til mobning.

Tidligere reklamerede Fakta for sine butikker og tilbud med annoncer på appen, men direktør for Fakta, Niels Karstensen, ønsker ikke længere at reklamere på appen efter de historier, som DR P4 Trekanten i går bragte om, at børn og unge mobber hinanden så groft, at det af og til ender i anmeldelser til politiet. 

- Jeg kan jo godt se, at i forhold til den her app, har der været nogle lidt frygtelige historier. Og i forhold til at dyrke et reklamebanner på sådan en app, det falder ikke i tråd med hverken Faktas eller COOPs måde at tænke ansvarlighed på, siger Niels Karstensen.

Ask.fm tager også afstand fra den grove tone

Det er ikke kun COOP, der tager afstand fra den grove tone på appen. I en mail til DR P4 Trekanten skriver folkene bag appen sådan her:

- Det er vores opgave - vores ansvar - at indføre alle de rigtige værktøjer til at sætte en stopper for det mindretal, der bruger appen til dårlig opførsel, samtidig med at opretholde de funktioner, vores brugere værdsætter mest.

Samtidig skriver Ask.fm, at de er dedikerede til sikkerheden i appen, og at de arbejder på at forbedre den ved at ansætte flere ledere og moderatorer, der skal holde bedre styr på indholdet, samt andre sikkerhedseksperter.

COOP: "Der er simpelthen sket en svipser"

Det er virksomheden OMD, som styrer, hvor Fakta og Coops bannerreklamer skal vises. Det samarbejde vil ifølge Niels Karstensen fortsætte:

- Her der er simpelthen sket i svipser, og så er vi kun glade for at blive gjort opmærksom på, hvis der er noget, der ikke fungerer. Det skal ikke være nogen undskyldning, vi skal selv fange det her, og vi skal selv være langt bedre i de selektive udvalg af de sider, som vi annoncerer på.

Niels Karstensen fik straks fjernet Faktas reklamer på ask.fm efter, DR P4 Trekanten henvendte sig til dem første gang.