Flagstænger skrives i mandtal

Flagstængerne ved landets statslige uddannelsessteder skal tælles. Åndssvagt projekt, mener politiker.

Finansministeriet vil gerne vide, hvor mange flagstænger de statslige uddannelsessteder råder over. (© Colourbox)

I dag skal Designskolen i Kolding og en række andre statslige uddannelsesinstitutioner fortælle Finansministeriet, hvor mange flagstænger de har.

Fornuften i det, har folketingsmedlem Henrik Dahl fra Liberal Alliance meget svært ved at få øje på.

- Det er det mest åndssvage jeg har hørt i år. Men nu er året jo heller ikke så gammelt. Men jeg tror, at når vi kommer til den 31. december, så er det stadig en kandidat til det mest åndssvage stykke bureaukrati, siger Henrik Dahl.

Må være embedsmændenes idé

Han mener, at end ikke en politiker kan have fået ideen. Den må komme fra embedsmændene i Finansministeriet, gætter han.

- Det er sådan noget, der kommer fra det administrative system, som det ikke er lykkes at få stoppet. Det vidner om en manglende forståelse for, hvad en stat skal beskæftige sige med, mener han.

Kommunikationschef i Finansministeriet, Heidi Birgitte Nielsen siger, at det er et tal, der er brug for i forbindelse med en undersøgelse af praksis for statens flagning. Ud over det har hun ingen kommentarer.

Designskolen i Kolding har i øvrigt ingen flagstænger, og det er nu rapporteret til Finansministeriet i god tid inden klokken 11.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.