Flemming har givet sine ansatte firedages weekender: 'Man kan godt sige, at corona har hjulpet os'

Medarbejdere på en fabrik i Vejle skal fremover kun arbejde tre dage om ugen.

Flemming Juhler er ejer og administrerende direktør i KKI Plast i Vejle. Han har længe villet give sine ansatte en tredages arbejdsuge, men først efter coronakrisen har de ansatte sagt ja til tilbuddet. (Foto: Mathias Juul/DR © (c) DR)

En weekend på fire dage lyder nok tiltalende i de flestes ører. Desværre er det ikke virkeligheden for størstedelen af arbejdsmarkedet.

Men som noget nyt benytter en fabrik i Vejle sig nu af tredages arbejdsuger. KKI Plast, som fabrikken hedder, blev under coronakrisen nødt til at opdele medarbejderne i to hold, som arbejdede tre dage ad gangen.

På den måde kunne de undgå at medarbejderne smittede hinanden, og så kunne et andet hold tage over, hvis smitten skulle rase imellem de ansatte på ét hold.

Flemming Juhler, administrerende direktør i KKI Plast, har længe villet have en tredages arbejdsuge på fabrikken.

- De ansatte har været lidt skeptiske over for det. Men så kom coronaen, og så blev flere lidt nervøse for, om de kunne blive smittet, når de gik så tæt, siger han.

Flemming Juhler tog en snak med de ansatte, efter de kunne genåbne.

- Vi blev enige om, at det her så skal være den fremtidige arbejdsordning. Man kan godt sige, at corona har hjulpet os.

I dag arbejder ét hold ansatte mandag, tirsdag og onsdag, og et andet hold arbejder onsdag, torsdag og fredag.

Før var vagterne fra klokken 8 til 16, men nu er det ændret til 12-timers-vagter, der starter klokken 4 om natten og slutter klokken 16 om eftermiddagen.

Patrick Rasmussen er én af de ansatte, som har fået ændret på arbejdstiden. Han er tilfreds med det, som det har kørt indtil nu.

- Det er fint. Det handler om, at jeg skal have en god nats søvn, så jeg går i seng klokken 20, de tre dage om ugen, siger han.

Opbakning fra brancheorganisationen

Martin Kabonga, overenskomstchef i Dansk Arbejdsgiverforening, støtter Flemming Juhler og KKI Plasts tiltag.

- Det er noget, vi bakker op om og er positive omkring.

Han mener, coronakrisen har givet virksomhederne og medarbejderne en række nye erfaringer, som virksomhederne kan trække på.

Martin Kabonga understreger, at virksomhederne selvfølgelig er forskellige, så det er ikke lige positivt for alle.

For Flemming Juhler har det været positivt.

- Vi har fået lidt mere fleksibilitet. Vi har 12 timer hver dag, som vi ved, at der er folk på. Samtidig giver det også en ro for vores medarbejdere, fordi de kan se, hvordan dagen skal forløbe fra de møder ind. Oven i det kan vi faktisk køre 30 procent mere igennem på de samme folk, uden at de føler sig stressede, siger han.

Medarbejder Patrick Rasmussen mener dog, at den nye arbejdsform har givet lidt mere stress de første tre dage i ugen, hvor han arbejder.

Han ser dog umiddelbart flest fordele.

- Det er meget: stå op, arbejde, hjem og så sove. Men på den anden side har man fire fridage. Det giver tid til at gøre nogle af de ting, man gerne vil gøre. Jeg ved ikke helt endnu, om det er udelukkende positivt eller negativt for mig og min familie. Men der er nok flest fordele, siger han.

Tilvænning er nødvendigt

Direktør Flemming Juhler er sikker på, at de nye arbejdstider kun kræver en kort tilvænningsperiode.

- Når man er vant til at arbejde fra 8 til 16, så synes man nok, at man har det helt fint med tingene, som de er.

KKI Plast er heller ikke alene. Martin Kabonga fra Dansk Arbejdsgiverforening har hørt om flere virksomheder, som nu også kigger på at ryste posen lidt.

- Flere virksomheder har meldt ud, at de blandt andet vil opfordre medarbejderne til at arbejde hjemmefra, når det giver mening. Der er fordele og ulemper ved det hele, siger han.

Martin Kabonga giver også coronakrisen æren for det.

- Coronakrisen har sat gang i nogle nye ting, som nok ikke var sket ellers. Nu hvor man har været tvunget ud i nogle helt særlige omstændigheder, har man gjort sig nogle erfaringer.

- Det handler om at finde nogle løsninger, som både tilgodeser medarbejderne og ledelsen, siger Martin Kabonga.

For Patrick Rasmussen handler det mest af alt om, at familielivet skal kunne hænge sammen.

- Om jeg skal arbejde otte eller tolv timer, det mærker jeg ikke rigtigt. Men min kone har også noget at skulle have sagt. Det er vores fælles liv, vi skal have til at fungere. Vi har fundet ud af, at indtil videre fungerer det egentlig meget godt, siger han og fortsætter:

- Jeg kan hente min datter tidligt fra børnehave torsdag og fredag, og så har vi weekenden sammen, så det er godt for os alle tre, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk