Flere smittede giver sved panden i testcentrene

Det er svært at få en tid, men kapaciteten udvides flere steder.

Der er nok at se til i de hvide testtelte. Flere steder i landet er kapaciteten brugt op, og der skal udvidelser til, hvis flere skal testes. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det stigende smittetal giver travlhed på landets testcentre.

Flere steder er det svært at få en tid i dag. Det gælder især de hvide testtelte, hvor man uden symptomer kan bestille en tid på nettet til få lavet en podning.

I Sønderjylland er der i denne uge sat rekord i antallet af podninger hos testafdelingerne i Aabenraa og i Sønderborg.

Charlotte Pugh er leder af podeklinikkerne, og hun kalder deres travlhed for positiv.

- Jeg ville ønske, at vi kunne efterleve den efterspørgsel der er, men det handler om vores opsætning og vores bemanding. Så der er en øget ventetid på at få en coronaprøve, siger hun.

600 testet i Billund Lufthavn på én dag

Det er overalt i Region Syddanmark, at der er godt fyldt op i testteltene. Ved Kolding Storcenter kan der testes lidt flere end 500 personer hver dag, og det bliver der i øjeblikket. Men der kan skrues op for kapaciteten, hvis det er nødvendigt.

- Der er plads til, at vi kan åbne en linje mere dernede. På den måde kan vi øge til over 1.000, siger beredskabskoordinator i Region Syddanmark Kenneth Ravnholt.

Også ved indrejsen i Billund Lufthavn har der været travlt. Her har man været oppe på at teste over 600 personer på en dag.

- Vi har to bokse til at pode i, og nu bygger vi en ekstra på, så vi kommer op på tre bokse, siger Kenneth Ravnholt.

Ingen tider i Odense før i næste uge

Lige nu er der så mange, der gerne vil testes for corona på testcentrene i Odense, at der først er tider ledige i begyndelsen af næste uge.

Samtidig har testcentrene måttet tilkalde forstærkninger fra Beredskabsstyrelsen til at hjælpe med at pode de mange, der har en tid til at blive testet.

Travlheden kommer efter en ferieperiode samtidig med et øget smittetryk, og derfor skal der ansættes flere til at foretage de mange test.

Flere testtider i Nørresundby og Aarhus

I Region Nordjylland er der især travlt i testcenteret i Nørresundby. Derfor har afsnitsledende bioanalytiker Tina Beith fra i dag gjort det muligt at teste flere på stedet.

- Vi har valgt at skrue op med 100 tider mere hver dag, så vi har 725 tider på testcenteret, fortæller hun.

I Region Sjælland er der ikke helt så meget run på testcentrene. I Ringsted er der godt nok fuldt booket i dag, men der er ledige tider igen i morgen.

Facebook
Twitter