Flere søger rådgivning om gæld

Når regningerne hober sig op, er der stadigt flere, der benytter sig af frivillige, der tilbyder økonomisk rådgivning.

De frivillige rådgivere i KFUM's projekt 'På Fode Igen' har fået flere henvendelser fra folk med rod i økonomien. (© Iris)

Det er ikke kun i TV-programmer som Luksusfælden, at folk forsøger at få styr på deres dårlige økonomi. Flere er så presset af regninger, at de søger hjælp fra frivillige.

Det oplever de blandt andet hos KFUM´s økonomiske rådgivning ’På Fode Igen’.

- Det er efterhånden knapt så tabu-belagt at henvende for at få hjælp til sin økonomi. Det kan også være, at der er flere der søger frivillig rådgivning i stedet for at henvende sig i banken, siger June Crondahl, der er leder af projektet.

De frivillige rådgivere er blandt andre pensionerede bankrådgivere, jurastuderende og socialrådgivere, som det måske er nemmere at søge hjælp hos dem, end hos banken.

Skal kun se på borgerens interesse

- De har kun borgerens interesse at varetage, og det er nemt at opbygge tillid mellem rådgiveren og den borger, der har brug for hjælp, siger June Crondahl.

I Kolding Kommune er socialudvalget ved at undersøge, hvordan kommunen kan hjælpe folk, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen. For det er meget dyrt og kræver mange ressourcer for kommunen, hvis folk ikke får betalt deres regninger.

- Det er mere hensigtsmæssigt, hvis vi bruger de ressourcer forebyggende. Så kan kommunen få sine penge, men ikke mindst kan borgerne få et bedre liv, med en økonomi de kan overskue, siger Lis Ravn Ebbesen (SF), der er formand for udvalget.

Så mange søger hjælp

  • I 2015 var 1299 i kontakt med gældsrådgivningen. De 520 var sager, der fortsatte fra året før.
  • I 2014 var 900 i kontakt med gældsrådgivningen på landsplan.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.