Flere unge bliver presset ud i hjemløshed

Flere herberg oplever at have hjemløse under 25 år overnattende. Årsagen er for dyre boliger, siger formanden for Rådet For Socialt Udsatte.

Den seneste hjemløsetælling fra 2013 viser, at omkring 1.138 unge mellem 18 og 24 er hjemløse. (© Colourbox)

Der er kommet markant flere hjemløse under 25 år siden 2009.

Det kan man blandt andet mærke på Vejle Herberg. Her har man i årets første to måneder haft fem unge under 25 år overnattende, og det er usædvanligt.

- Mange af vores faste brugere er ældre og har typisk misbrugsproblemer eller psykiske lidelser. Så det er beskæmmende, at så mange formentlig velfungerende unge mennesker ikke har et sted at overnatte, siger herbergets formand, Knud Sørensen.

Unge har ikke råd til huslejen

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, mener, at så mange unge er hjemløse, fordi de ledige boliger er for dyre, og fordi de unge næsten ingen penge har.

- Kommuner og boligselskaber skal sammen skaffe det nødvendige antal boliger, der er til at betale for folk på reducerede kontanthjælpsydelser, siger han.

En ny undersøgelse fortaget af SFI viser, at 97 procent hjemløse under 25 år gerne vil bo i egen bolig.

Prostituerer sig for at få et sted at sove

Sanne Bjerggaard arbejder på det sociale værested Cafe Parasollen i Vejle. Hun møder de unge hjemløse, når de kommer for at få noget at spise eller bare få en god snak.

Hun kan se en ændring blandt de unge hjemløse de seneste år.

- Vi ser at helt unge kvinder under 23 år prostituerer sig for at få et sted at sove for natten, fortæller hun.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk