Fly med 29 passagerer måtte sikkerhedslande i Billund: Rude var revnet

Et Sun-Air-fly, der flyver for British Airways, med kurs mod Oslo nåede lige at lette, før en revne i en rude tvang det til at lande igen.

Det er et fly af denne type, en Dornier 328 Jet, der måtte sikkerhedslande i Billund Lufthavn i dag. (Foto: www.sun-air.dk)

Et rutefly på vej mod Oslo med planmæssig afgang klokken 7.50 fra Billund Lufthavn måtte efter få minutter i luften vende om og sikkerhedslande.

Lufthavnsdirektøren bekræfter, at der har været en sikkerhedslanding, og Sun-Air, der opererer British Airways' afgange fra Billund Lufthavn, fortæller, at der er tale om det fly, der skulle fra Billund til Oslo mandag morgen.

- Vi har haft en sikkerhedslanding. Den var udramatisk. Proceduren er, at hvis kaptajnen opdager noget, der ikke er, som det skal være, så vender han tilbage. De protokoller, der er på området, blev fulgt, og vi har ikke haft forsinkelser på baggrund af det, siger administrerende direktør i Billund Lufthavn Jan Hessellund.

Sådan her så flyets rute ud på hjemmesiden flightradar24.com. Foto: Flightradar24.com/Screendump.

Der var 29 passagerer ombord på flyet. Sikkerhedslandingen skete på baggrund af en sprække i en rude i cockpittet.

Trekantbrand blev kaldt til stedet for en sikkerheds skyld.

- Flyet fik en revne i vinduet i cockpittet, og så starter der en procedure, hvor alarmeringsplanen bliver aktiveret. Det kørte efter bogen, og vi var standby og ventede på, at flyet landede. Det forløb uden problemer, siger Jan Nielsen, der er beredskabsinspektør og indsatsleder hos Trekantbrand.

Flyet på værksted

Kristian Tvergaard, der er kommerciel direktør i Sun-Air, fortæller, at der var tale om en meget udramatisk episode.

- Vi har vores værksted i Billund Lufthavn, og der skifter vi nu ruden, siger han.

Han fortæller samtidig, at et nyt fly er klar til at fragte passagererne til Oslo her klokken 10.45.

Facebook
Twitter