Flygtninge får hjælp af jævnaldrende

Unge danskere hjælper unge flygtninge med at være teenagere og nye i Danmark.

Mathias og Johanne Iversen vil gerne hjælpe en ung flygtninge med teenageproblemer.

Hormonbomber med mange og store følelser. Sådan kan de fleste teenagere beskrives, og mange kan også nikke genkendende til, at det ikke er den nemmeste fase i livet.

Men nogle teenagere skal også kæmpe med et nyt sprog og en ny kultur. De er flygtninge. I Hedensted skal de nu have hjælp af deres unge jævnaldrende.

Kommunen laver et netværk, hvor unge danskere skal hjælpe flygtningene med at være teenagere i Danmark.

Målet er, at de får sproglig udvikling, religionsforståelse og social forståelse, siger projektkoordinator i Hedensted Kommune, Anja Sivebæk.

- Vi håber meget, at de får de indblik i, hvordan danske normer og hvordan danske kønsroller fordeler sig anderledes, siger hun.

Unge mødes efter interesser

Flygtningene har udfyldt et skema med, hvad de interesserer sig for. Så bliver de parret med danske unge efter interesse. De unge flygtninge og danskere mødes for første gang på lørdag.

Jonanne Iversen på 17 år er en af de danskere, der gerne vil hjælpe en flygtning.

- Jeg håber det er en, der er sig selv, og bidrage til det nye venskab. Jeg håber, at personen er imødekommende, siger Johanne Iversen.

30 unge danskere bliver sat sammen med en flygtning. Når de mødes for første gang på lørdag bliver det med teambuilding og madlavning.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.