FOF fik penge uden dokumentation

Kolding Kommune afviser at den har sovet i sagen om FOF, der fik tilskud til kurser for handicappede uden at dokumentere at eleverne var handicappede.

Kolding Kommune afviser at den har sovet i sagen om FOF, der fik tilskud til kurser for handicappede uden at dokumentere at eleverne var handicappede. (Foto: Birgitte Kragh © DR Nordjylland)

Kolding Kommune frikender sig i selv i sagen om oplysningsforbundet FOF's manglende dokumentation for kurser for handicappede.

I flere år har FOF i Kolding ikke sørget for at få deltagerne i handicapundervisningen til at underskrive en tro-og-love-erklæring på at de faktisk er handicappede.

Det er sket, uden at kommunen har løftet en pegefinger overfor aftenskolen, selv om handicapundervisning udløser et større kommunalt tilskud, end almindelig undervisning.

Men det er faktisk heller ikke kommunens opgave, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, H.C. Jensen.

- FOF har jo en statsautoriseret revisor til at revidere deres årsregnskab, og siden der ikke var kommentarer i revisorens bemærkninger, så har vi jo heller ikke undersøgt bilagene nærmere. Det mener jeg heller ikke vi skal. Der er jo ingen grund til at vi bruger tid på at lave den samme revision, som revisorfirmaet allerede har udført, siger H.C. Jensen.

H.C. Jensen understreger, at kommunen nu vil bede FOF om en redegørelse for sagen, og vil ikke afvise, at der kan blive tale om at kommunen vil kræve at FOF betaler pengene tilbage.

- Det afhænger helt af redegørelsen fra FOF, siger H.C. Jensen.

Facebook
Twitter