Forbrugerne får ikke søgt kompliceret energitilskud

Meget papirarbejde gør det svært for forbrugerne at få tilskud til energiforbedringer.

Det er ganske vanskeligt for forbrugerne at sikre sig tilskud til energiforbedringer. (Foto: © Niels Bentsen, (c) DR)

Det skal være nemmere at gennemskue, hvordan du kan gøre din bolig mere energivenlig og samtidig få penge for det.

Alt for få ved nemlig, at der findes en energispareordning, som vi alle sammen bidrager til, hver gang vi for eksempel betaler en varmeregning.

Indtil videre er kun omkring en fjerdedel af ordningen gået til husholdninger, mens resten er gået til virksomheder, og det er ikke godt nok, mener Socialdemokraternes energiordfører, Jens Joel.

- Jeg forstår godt, at man er startet de steder, hvor der var størst gevinster, men selvfølgelig skal vi også have et bredere perspektiv, så flere kommer med og får sparet på energien, siger han.

Hos et af landets store forsyningsselskaber, Trefor, siger direktør Chris Dahlerup, at selskabet er opmærksom på at få private med i ordningen.

- Vi er meget bevidste om, at den private forbrugers energibesparelser også er med til at nedbringe energiforbruget i samfundet, siger hun.

Indviklet at søge penge

Men det er indviklet at søge pengene, mener energirådgiver Torben Christensen fra Vejle.

- Man skal søge pengene hos sit energiselskab, og man skal have lavet en beregning på, hvor store besparelser, man forventer at få, siger han.

Torben Christensen er også tømrermester, og han peger på loftsrenovering som et godt sted at tage fat.

- Hvis der er 100 millimeter isolering, så foreslår vi at øge det til 300 millimeter. Det vil typisk give en besparelse på 2.000 kroner om året på varmeregningen, fortæller han.