Forsker: Vejle Havn-sag udløser næppe omkonstituering

Kommunalforsker tror ikke, verbalt slagsmål om havnen får de store konsekvenser i byrådet.

Skandalen om muligt overforbrug i Vejle Havn giver stadig ophedede diskussioner i Vejle Byråd. (Foto: Peter Frandsen Siggaard © (c) DR))

Selvom Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard og det konservative byrådsmedlem Dan Arnløv Jørgensen er røget verbalt i totterne på hinanden, så får det formentlig ikke den store betydning for byrådets arbejde.

Det vurderer Roger Buch, der forsker i kommunalpolitik ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Dan Arnløv Jørgensen har i stærke vendinger kritiseret byrådets og borgmesterens håndtering af havneskandalen. Arnløv hævder, at Arne Sigtenbjerggaard (V) har truet med, at han kan miste sin formandspost i Kultur- og Idrætsudvalget, hvis ikke han stopper med at stille spørgsmål i sagen.

Borgmesteren afviser dog kategorisk, at han har truet med at ændre på konstitueringen.

Under alle omstændigheder tvivler Roger Buch på, at det kommer så vidt. Han peger på, at der skal meget til, før man piller ved en kompleks konstitueringsaftale.

Og set i forhold til de store opgaver en kommune i øvrigt skal løse, så fylder sagen trods alt ikke meget.

- Så er det jo i virkeligheden en lillebitte sag, og derfor kan man godt sige, at det ville være overraskende, hvis den førte til en omkonstituering, siger Roger Buch.

Han tror heller ikke, den dårlige stemning mellem politikere i byrådet får den store betydning for de politiske resultater.

- Det varer som regel ikke så frygtelig lang tid. Politikerne skal jo videre. Der venter jo nu i løbet af i år vanskelige budgetlægninger, som man så småt skal begynde at varme op til her frem mod sommerferien.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.