Frivillige skal have løn for deres arbejde

Det kan være svært at finde frivillige formænd og bestyrelsesmedlemmer i foreningslivet. Løn kan være løsningen.

Kolding Svømmeklub med tusind medlemmer har det sidste år manglet en formand. Nu lyder forslaget: Tilbyd løn til det frivillige arbejde. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Det kan være svært at få øje på den nye formand eller den kvalificerede kasserer, når der er generalforsamling i svømmeklubben eller i fodboldforeningen.

Derfor skal de frivillige have penge for at bestride de nævnte stillinger, det mener direktør for Slotssøbadet Kolding Otto Skak.

Han oplever, at tiderne har ændret sig. Aktuelt søger Kolding Svømmeklub med tusind medlemmer en ny formand, og det har de gjort i mere end et år.

- Løn for frivilligt arbejde er en nødløsning, men vi kan ikke blive ved med at gøre, som vi gjorde for 40 år siden. Jeg tror, det er vejen frem, at foreningerne afsætter penge til at betale bestyrelserne med, siger han.

Lønnen betales via kontingent

Han bakkes op af formand for DGI Søren Møller, som mener, at er der opgaver, som kan være svære at overkomme for de frivillige. Det kan for eksempel være organisationstyring, økonomistyring og kommunikation.

-Det er opgaver, som kræver meget tid ved et skrivebord, og det kan være svært at finde frivillige, der siger ja til sådan en opgave, siger Søren Møller.

Han mener, at regningen skal betales af foreningens medlemmer via kontingentet. Den model ses allerede i flere større klubber. Hos DGI oplever man, at mange frivillige højst vil bruge tre til fire timer om ugen på foreningsarbejde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk