Garanti for jobsamtaler blev en succes

Hedensted Kommune garanterede en jobsamtale inden for 14 dage, til alle ledige der mødte op på jobcenteret i dag

Der dukkede 30 ledige op på Jobcenter Hedensted. To af dem fik job med det samme og 14 skal snart til jobsamtale.

Kom ned på jobcenteret, og vi garanterer at du kommer til en jobsamtale. Sådan lød mandags-tilbuddet til de ledige fra Hedensted Kommune.

Og det tilbud var der mange der tog imod. En af dem var Dennis Nielsen, der har været ledig i flere år, og han synes rigtig godt om idéen.

- Jeg synes, det er noget man skal blive ved med at gøre mindst en gang om måneden. Det skal gælde for alle ledige i kommunen, så de kan komme ned og få en snak, for jeg tror faktisk, at det gør, at folk får en jobsamtale, siger han.

Halvdelen fik en jobsamtale

I alt mødte omkring 30 ledige op til samtalerne, og for de fleste af dem var der bid, siger jobcenterchef i Hedensted Kommune, Bjarke Thomsen.

- Det er gået rigtigt godt, vi har haft nogle gode samtaler med borgerne. En del af dem har allerede været til jobsamtale, og 14 har booket en jobsamtale. Desuden er der er to, der allerede har fået et job, siger han.

Hedensted Kommune lavede tilbuddet som et modsvar, efter at en gruppe borgere havde udtalt sig kritisk om kommunen på de sociale medier og til den lokale presse.

Kritikken gik på, at kommunen udelukkende fokuserede på at få flygtninge i arbejde og ikke de lokale ledige.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.