Glæde over forskning i nedrivningsklare huse

Det bliver måske nemmere at finde huse, der er på vej til at forfalde, og det er positivt, lyder det fra Hedensted Kommune.

Huse, der er i fare for at forfalde, skal opdages før det går helt galt. (Foto: Morten Brink Iwersen © DR)

Faldefærdige huse er et problem i mange landsbyer, og derfor er det rigtig godt, at KORA arbejder på en løsning.

Meldingen kommer fra Hedensted Kommune, efter forskere fra KORA - Kommuners og Regioners Analyse og Forskning - nu arbejder på en model, der skal kunne bruges til at forudse, hvilke huse der er i fare for at gå i forfald.

- De forladte og faldefærdige huse skæmmer vores lokalområder. Vi har en udfordring med dem, fordi de generer lokalbefolkning, og de skræmmer måske også tilflyttere væk, siger Lene Tingleff (V), der er formand for Hedensted Kommunes tekniske udvalg.

Selvom hun mener, kommunen har et rimeligt overblik over de nedrivningsklare huse, så er det godt med mere viden på området, siger hun.

- Det er fint, at der bliver sat fokus på det, siger Lene Tingleff.

I 2010 indførte staten en nedrivningspulje. Siden da har Hedensted Kommune fjernet mellem 70 og 80 huse, der var forfaldne, og der står nok 50 huse mere, som det giver mening at fjerne, skønner Lene Tingleff.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.