God idé at få tjekket mistanke om allergi hos lægen

Gå til lægen, hvis du har mistanke om høfeber, lyder rådet fra Astma-Allergi Danmark.

Gå til lægen og få hjælp, hvis du har mistanke om pollenallergi, lyder rådet fra Astma-Allergi Danmark. (© Colourbox.com)

1. marts begynder foråret officielt, og mens mange ser frem til mere lys og en frodigere natur, så er andre knap så glade. Foråret er nemlig også højsæson for kløende øjne og løbende næser for pollenallergikere.

Op mod én million danskere har høfeber, og desværre er det tæt på umuligt at forebygge symptomerne, så et lægebesøg er det bedste råd, hvis du har mistanke om pollenallergi, forklarer vicedirektør i Astma-Allergi Danmark Anne Holm Hansen.

- Det vigtigste er at blive udredt og få en behandling, siger hun.

Selv hvis du får medicin, kan det være godt med en opfølgning hos lægen en gang imellem. Symptomerne kan ændre sig, og for eksempel udvikler tre ud af ti med høfeber også astma.

- Derfor er det en god idé at få tjekket lungefunktionen, hvis man ved, man har høfeber, siger Anne Holm Hansen.

Det er ikke meget, man kan gøre selv for at slippe for symptomer. Men har man for eksempel mange træer i sin have af en slags, man er allergisk over for, så kan det være en god idé at få dem fældet, siger Anne Holm Hansen.

- Der er også mange, der rejser til et land, hvor de pågældende pollen ikke findes. Så kan man forsvinde i de tre uger, man har ferie, måske i den værste sæson, og så undgå det.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.