Golf for helt små børn er blevet et stort hit i golfklub

Golf for fem til otteårige mikrospillere er nu så populært, at Gyttegård golfklub ønsker at udvide for 1,3 millioner kroner.

Det handler både om golf og leg, når mikrospillerne er på golfbanen i Gyttegård. (© Gyttegaard Golfklub)

Forretningsfører i Gyttegård Golfklub, Jens Elvang-Gøransson, har længe kunnet se golfinteressen vokse blandt juniorerne.

I Gyttegård Golfklub er der 21 fuldtidsregistrerede juniorspillere, og det er mange set i forhold til, at der på landsplan er 160 fuldtidsregistrerede juniorspillere.

- Vi kan se, når de kommer her lørdag eller søndag med deres forældre, så er der omkring 25 juniorer. Vi har ikke problemer med at få de helt unge herud, siger Jens Elvang-Gøransson.

Men det vil koste 1,3 millioner kroner, at udvide faciliteterne så der er plads til mikrogolfspillerne, og derfor håber klubben på støtte fra Billund Kommune.

Klara Lyskjær Noer, der er børne- og kulturudvalgsformand i Billund Kommune, er imponeret over klubbens arbejde og succes med de mindste spillere.

- Vi kan kun være glade for, at vi har nogle foreninger, der er så meget gang i. Det glæder vi os over, siger hun.

Hun kan dog ikke love, at kommunen vil støtte klubben.

Men det er i høj grad nødvendigt, at børnene får deres egne træningsfaciliteter, lyder det fra Jens Elvang-Gøransson.

- De kan simpelthen ikke være her. For eksempel kommer skolerne for at få træning af vores trænere, og "mikroerne" skal være her. Vi har arbejdet med det her projekt i fire år, og nu skal vi udvide, siger han.

Facebook
Twitter