Gud, gaver og gæster må vente, for Sibels konfirmation er udskudt: ’Det kom som et chok’

Alle konfirmationer er udskudt til efter pinse.

Sibel Dusgaard König havde glædet sig til den 3. maj, hvor hun skulle have været konfirmeret i Hjarup Kirke. (Foto: Anne Kathrine Stengaard)

Den 3. maj skulle have været en stor dag i Sibel Dusgaard Königs liv.

Hun skulle have været konfirmeret i Hjarup Kirke i Vamdrup tæt på Kolding.

Men coronavirussets udbredelse har gjort, at alle konfirmationer er blevet udskudt til tidligst efter pinse. En træls melding, siger den kommende konfirmand.

- Det kom som et chok, og jeg synes, det er rigtig ærgerligt. Det er vi mange, der synes. Vi havde glædet os rigtig meget, for det er en stor dag, siger Sibel Dusgaard König.

I takt med at skolerne blev lukket, og historierne om smittede blev flere, havde hun godt tænkt, at det kunne være den vej, vinden blæste.

- Da det blev lidt mere alvorligt, tænkte jeg over, om det ville gå ud over konfirmationen. Men jeg tror ikke, jeg troede helt på det, siger hun.

Familie i Østrig

Sibel Dusgaard König har familie i Østrig, der ikke var trygge ved rejsen, og hun var også begyndt at forberede sig mentalt på, at gæstelisten måske skulle revideres lidt. Nu er det i stedet en ny dato, der bliver kigget efter.

- Det er lidt underligt. Vi havde vidst i mange år, at det var den 3. maj. De siger, det kan blive i juni, men nogen siger også august, og der er lang tid til august, siger hun.

Maden og festlokalet er blevet afbestilt, mens Sibel Dusgaard König nu venter på den store dag.

Også tiden efter konfirmationen havde hun glædet sig til, og den er nu naturligvis også udskudt.

- Vi var en del, der ringede sammen, da meldingen kom ud. Man kan godt få følelsen af, at man ikke bliver konfirmeret, og det er aflyst, men det er jo heldigvis bare udskudt, siger Sibel Dusgaard König.

Aflysning blev en lettelse

I Nakskov på Lolland er aflysningen af konfirmationen den 29. marts blevet mere en lettelse frem for en frustration hos familien Christensen.

- Jo tættere vi kom på datoen, jo flere afbud fik vi fra gæster, der arbejder i sundhedssektoren, fortæller Mai-Britt Christensen, der er mor til konfirmanden Clara.

Derfor begyndte familien at frygte, at en konfirmation i marts slet ikke ville blive den oplevelse, som de ønskede for deres datter.

- Da restriktionerne kom, og der kun måtte være 100 personer i kirken, måtte konfirmanderne kun have otte gæster med hver. Det ville blive ret tomt. Derfor var det også en lettelse i går, da Kirkeministeriet sagde, at nu skal det udskydes, siger Mai-Britt Christensen.

Clara og Maj-Britt Christensen glæder sig nu til at finde en ny dato til Claras konfirmation. (© (c) privatfoto)

Hun havde allerede der planlagt sammen med Clara at udskyde festen med de 50 inviterede til en anden dato.

- Nu får Carla sin konfirmation en anden dag, ligesom det skal være med mange gæster i kirken og til spisning bagefter, siger Mai-Britt Christensen, der er glad for beslutningen.

Men selvom datoen nu bliver en anden dag, har familien alligevel valgt at beholde indbydelserne og bordkortene, hvor der står den 29. marts.

- Vi har beholdt dem, fordi der er en historie, der følger med om Carlas konfirmation. Det tror jeg, vi aldrig vil glemme.

Clara Christensen er heller ikke ked af, at festen bliver rykket til sommer.

- Der er ikke nogen, der kan gøre noget ved det. Nu bliver det en anden dag, og den bliver ligeså god, siger hun.

- Og vi håber på, at coronaen er væk, så alle kan deltage.