Hacker-elever afsløret i sabotage mod national test

En gruppe elever fra en skole i Hedensted, der forsøgte at sabotere den nationale test med et hackerangreb, er blevet afsløret, og risikerer at blive meldt til politiet.

Nogle skoleelever fra Hedensted er blevet afsløret i at angribe deres skoles it i forbindelse med den nationale test. (Foto: © Stock.xchcng)

Nogle it-kyndige folkeskoleelever i Hedensted Kommune har formentlig meget røde ører.

For en måneds tid siden angreb de deres skoles internetforbindelse, fordi de ikke ville tage den nationale skoletest.

Eleverne havde hentet et program, der gennemførte et såkaldt DDoS-angreb på skolens netværk.

Ved et DDoS-angreb sker der ingen skade på computeren, men den bliver sat ud af spillet ved hjælp af overbelastning. 

Nu sætter Hedensted Kommune hårdt mod hårdt i kampen mod de unge internetbøller, ved at bruge et værktøj der har afsløret bagmændene, forklarer Thomas Skovgaard, der er leder af Center for Pædagogisk Udvikling (CPU) i kommunen.

- Vi ved hvem det er og har haft en seriøs samtale med dem. Vi har nu har et system oppe at køre, der gør, at vi har så mange detaljer, at vi kan politianmelde det, siger Thomas Skovgaard.

Det er op til skolen selv, om den vil politianmelde eleverne der står bag angrebet.

Elever skal lære it-dannelse

Det bliver mere almindeligt, at skoleelever angriber it-netværket på deres skole.

Derfor bør eleverne undervises i it-dannelse, lyder det fra it-chef i Favrskov Kommune og formand for foreningen af kommunale it-chefer, Henrik Brix.

- Vi ser en klar tendens til, at eleverne bliver bedre og bedre, men også at det er blevet nemmere at lave disse it-angreb. Der er kommet flere værktøjer til, så det er en stigende udfordring, vi står over for, og det har vi gjort igennem de senere år, forklarer Henrik Brix.