Hedebølge: Flytter skolen til vandkanten for at undgå mobning

En skole i Vejle Kommune er flyttet på stranden i dag.

Smidstrup-Skærup Skole i Vejle Kommune har flyttet elever og lærere på stranden. Det er godt for det sociale liv på skolen, mener både elevrådsformanden og skolelederen. (Foto: Lance Luscombe)

Sand mellem tæerne og saltvand i håret skal være med til at gøre Smidstrup-Skærup Skole i Vejle Kommune mobbefri.

I dag er hele skolen taget på Høll Fladstrand for at styrke venskaber mellem eleverne på tværs af klassetrin.

Det er ikke første gang, hele skolen tager på stranden. Sidste skoleår var lærere og elever også af sted, og det viste sig, at det sociale samvær blomstrede, da skolen rykkede ud under åben himmel.

- Det styrker samværet på tværs af årgang og klasser. Sidst vi var af sted, kunne vi se, at store og små legede med hinanden, og der blev knyttet nye bånd, siger skoleleder Lance Luscombe.

For det gør noget ved det sociale liv på skolen, når man rykker ud af de vante rammer.

- Alle er superbegejstrede for, at vi skal ud og opleve noget sammen. Man kommer med den samme glæde og indstilling til dagen, og derfor er afsættet for at få en god oplevelse sammen helt anderledes, end hvis det havde været en almindelig skoledag, siger han.

Elevrådet pressede på

Det er i høj grad skolens elevråd, der har presset på for at få gentaget strandturen, for den var en god oplevelse for alle.

- Folk blev rystet sammen, og man snakkede med nogle, man ikke plejede at snakke med. Vi hyggede os på en helt anden måde. Det er altid rart at være et andet sted, end hvor man plejer, siger elevrådsformand Mille Frydendal Larsen, der går i ottende klasse.

Hun mener, at eleverne lærer en masse af sådan en tur - men måske ikke så meget dansk og matematik.

- Jeg har en dejlig oplevelse med hjem. Jeg kan se, at folk hygger sig, og det skaber nogle gode billeder, siger hun.

Elevrådet har ikke bare presset på for at få undervisningen flyttet til stranden. Det har også været med til at finde ud af, hvor pengene til turen skulle komme fra.

- Elevrådet har selv foreslået, at de penge, som Dagli'Brugsen i Smidstrup har givet, blev brugt på en strandtur, forklarer skoleleder Lance Luscombe.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter