Her er de ti bedste handelsbyer

Glostrup, Tårnby og Kolding Kommune topper listen over kommuner, hvor der bliver handlet mest.

Kolding Storcenter er en væsentlig faktor for, at Kolding er den jyske kommune, der tiltrækker flest kunder. (Foto: Nina Engen)

Vi lader os ikke begrænse af kommunegrænser, når vi svinger dankortet, og det kan ses i en ny opgørelse, der viser, hvilke kommuner der er bedst til at tiltrække kunder.

Retail Institute Scandinavia har regnet på, hvor mange penge der bliver handlet for i de enkelte kommuner i forhold til indbyggertal og hvor købestærke, indbyggerne er.

Glostrup topper listen blandt andet på grund af et enormt salg af møbler og boligudstyr, mens Tårnby ligger lige efter. Her er det dog varekategorierne dagligvarer og bil, båd og camping, der trækker kommunen op.

Kolding topper i det jyske

At Kolding er med i det fine selskab, kommer nok ikke bag på nogen i den sydlige del af Jylland. Her ligger nemlig et af landets største shoppingcentre, Kolding Storcenter, som er kendt for at trække rigtig mange kunder til fra andre kommuner.

- I Kolding er de rigtig gode til at tiltrække kunder udefra, og hvis vi skal tage de tørre tal, så har Kolding Kommune 76 procent mere omsætning end en gennemsnitskommune, siger Helle Husted, der er markedsdirektør hos Retail Institute.

Lau Tuxen, der er formand for Kolding Handelsråd, peger på, at byens virksomheder og butikker er gode til at samarbejde, og så ligger Kolding geografisk godt, vurderer han.

De ti bedste kommuner

 1. 1

  Glostrup: 192 % omsætning - 92 procent mere omsætning end forventet

 2. 2

  Tårnby: 185 %

 3. 3

  Kolding: 176 %

 4. 4

  Greve: 174 %

 5. 5

  Ishøj: 156 %

 6. 6

  Hillerød: 154 %

 7. 7

  Høje-Taastrup: 146 %

 8. 8

  Aarhus: 142 %

 9. 9

  Odense: 138 %

 10. 10

  Holstebro: 134 %

Kilde: Retail Institute Scandinavia, rapporten "Handelsbalance Danmark 2015".

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter