HK: Fint at Dong spørger til nattesøvnen

Det er fint at virksomhederne tænker på medarbejdernes sundhed, mener fagforeningen HK.

HK Sydjylland bakker op om Dongs interesse for medarbejdernes nattesøvn. (Foto: DR © DR)

Det er helt i orden, når Dong interesserer sig for, om medarbejderne sover godt om natten. Det mener formanden for HK Sydjylland.

Flere end 1000 af Dongs medarbejdere har været til et møde om deres søvn, og har desuden fået tilbud om et kursus på nettet og om at bruge en søvn-app. Formanden for HK Sydjylland, Ole Kjær synes, at initiativet lyder godt.

- Jeg synes, at det er fint, at virksomhederne tænker på medarbejdernes sundhed. Det at lære dem at sove, er måske lidt bemærkelsesværdigt, men helt generelt så er det fint med den slags tiltag, og specielt tiltag i den stress-relaterede afdeling, siger Ole Kjær.

Hos Dong følger virksomheden helt med ind i soveværelset, og der da også grænser for, hvor meget virksomhederne skal blande sig i folks privatliv, når det gælder sundhed, men HK-formanden.

- Der er en hårfin balance, som vi skal være meget opmærksomme på. Særligt når det handler om mere livsstil-prægede ting, som for eksempel rygning og overvægt, siger Ole Kjær.

Indtil videre synes han, at virksomhederne har ramt balancen meget fint, men han peger på, at der er en risiko for, at det kammer over på et tidspunkt.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.