Hva’ så Jelling, er I der? 'Det bliver en sørgelig og mærkelig weekend'

Årets festivalsæson skulle have været sparket i gang i dag. Men der er langt til fadøl og fest i Jelling.

Lars 'Charlie' Mortensen er festivalleder på Jelling Musikfestival, der skulle være gået i gang i dag.

I dag skulle festivalsæsonen for alvor være sparket i gang, og tusindvis af gæster med armbånd og solhatte skulle over de næste fire dage have sunget med på hits fra Duran Duran, Lukas Graham, Jung og mange flere.

Jelling

Musikfestival
skulle vanen tro have været den første af de store flerdages festivaler i Danmark med musik, øl og overnattende gæster, men i lighed med alle andre store arrangementer er den aflyst, og hvor hovedscenen skulle have stået, var der i dag blot uklippet græs og en følelsesladet festivalleder.

- Det er rigtig mærkeligt at stå her. Det er med en klump i maven. Der ville have været flere tusinde mennesker, der havde overtaget festivalen, og nu er der helt tomt, og det er bare underligt, siger Lars ’Charlie’ Mortensen, der er festivalleder for Jelling

Musikfestival
.

Queen + Adam Lambert på Jelling Musikfestival for fire år siden. I år ser der noget anderledes ud foran festivalens største scene. (Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen © Scanpix)

- Vejret er jo perfekt til en festival, der havde været totalt udsolgt og gang i den. Det er lidt sørgeligt og med en tomhed, men også med en følelse af, at vi alle er i samme båd, siger han.

For Lars ’Charlie’ Mortensen er tankerne mest hos de frivillige, der hvert år knokler for at afvikle festivalen, samt selvfølgelig publikum.

'I år er det kun venner og gin & tonic'

På Jelling Camping direkte over for festivalpladsen, er der normalt cirka 1.800 indlogerede i festivalperioden. I år er det tal væsentligt lavere, men Laila Fredin fra Tørring er alligevel taget afsted sammen med sin mand.

Hun har været på festivalen de seneste otte år.

Laila Fredin fra Tørring er taget så tæt på Jelling Musikfestival, som hun kan. Nok er festivalen aflyst, men hun og hendes mand er stadig tjekket ind på Jelling Camping ved siden af festivalpladsen. Foto: Sylvester Guldberg Røn.

- Jelling betyder glade dage og socialt samvær med venner og normalt en masse musik. Men i år er det kun venner og gin og tonic, siger hun.

Musik og venner kommer stadig til at være i højsædet, men det bliver naturligvis ikke det samme.

- Jeg kommer til at savne noget livemusik og at møde en masse glade mennesker. Det er altid sjovt. Vi skal sidde på campingpladsen og hygge os med en masse musik fra højtaleren i stedet, siger Laila Fredin.

Perry må blive hjemme på lørdag

Perry Stenbäck skulle på lørdag have spillet på en af Jelling

Musikfestivals
mindre scener sammen med sit band 'Dekadansorkestern', men han må i stedet blive hjemme og øve.

- Det er trist, og det er en fuldstændig mærkelig og historisk uhørt situation, siger han.

En fuldt booket sommer med masser af jobs er blevet erstattet af hjælpepakker og alenetid, og Perry Stenbäck savner sit publikum.

Rent økonomisk er det også en hård sommer, for det er i den her periode, at de fleste kroner skal spilles ind, men han er taknemmelig for den hjælp, han har fået.

- Jeg priser mig lykkelig over, at vi bor i et land som Danmark, hvor vi kan få støtte. Det er ikke i nærheden af, hvad vi ville have tjent, men vi slipper for at gå fra hus og hjem, siger Perry Stenbäck.

Facebook
Twitter