Hvordan får børn idéer?

Børns evne til at få idéer undersøges i denne uge på en ny opfindercamp for børn i Billund.

31 børn fra Trekantområdet skal opfinde den dybe tallerken i Billund - eller i hvert fald prøve på det. (Foto: Ida Dahl Lind © (c) DR)

- Her kan man være kreativ, så det er lige et sted for mig, siger Anne Hansen, der er en af de 31 5. klasses elever, der er samlet i Billund.

Børnene skal i tre dage lege sig til idéer på en ny opfindercamp, som er opfundet af Børnenes Hovedstad, der er et samarbejde mellem LEGO Fonden og Billund Kommune.

Projektleder Morten Møller håber, at de tre dage vil vise, hvordan børnene kommer på idéer.

- Vi vil gerne dokumentere processerne, for vi har en idé om, at når børn leger, så lærer de bedst.

- Vi vil prøve at se, hvad der sker, når vi giver børnene helt frie rammer, siger Morten Møller, der håber, at konceptet kan bruges i folkeskolen, når de skal undervise i innovation i 4. til 6. klasserne.

Mens de voksne studerer børnenes leg, så er det meningen, at børnene får mulighed for at lave prototyper af deres idéer og lave en reklamefilm om dem, som bliver vist til deres forældre.

Anne Hansen har sammen med sin gruppe allerede fået en rigtig god idé, fortæller hun:

- Det er noget, vi kalder en swagway, som er ligesom en segway, men bare hvor man sidder ned, og så kan den flyve, fortæller Anne Hansen.

Udover Børnenes Hovedstad er Make a Change Campen også arrangeret af DARE2, der har specialiseret sig i at udvikle iværksætterkulturen i Danmark.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.