Indsatte er glade for fiasko-ramt jobprojekt

Selv om projektet Job Update ikke har haft succes med at skaffe indsatte et job efter afsoningen, så er deltagerne i projektet glade for at være med.

Fabrikschef Carsten Andersen fra Slagter Norlyk i Grindsted har kun godt at sige om sin praktikant fra fængslet i Sønder Omme. (Foto: Niels Bentsen)

Fangerne i fængslet i Sønder Omme har fået mulighed for at komme i praktik i en almindelig virksomhed uden for fængslet i projektet Job Update. Ifølge en evaluering har projektet kun haft ringe succes med at skaffe de indsatte et job, når deres afsoning har været slut.

Alligevel er de indsatte, der har været med i Job Update, glade for projektet.

En af dem er Dan Petersen, der er idømt otte års fængsel for narko-kriminalitet. Han har været i praktik hos en slagter, og det er helt anderledes end at arbejde i fængslet.

- Dem, vi arbejder med herinde, er jo kriminelle. Mange af dem har en kriminel tankegang og en kriminel holdning, og det har de ikke udenfor, siger han.

Dan Petersen mener, at jobbet i en almindelig virksomhed ruster ham til tiden efter afsoningen.

Han var i praktik hos Slagter Norlyk i Grindsted, og her har fabrikschef Carsten Andersen kun godt at sige om sin tidligere praktikant.

- Vi vil gerne være en social virksomhed, og vi ville give Dan chancen for at se, om slagterfaget kunne være noget for ham, når han en gang skal videre i livet, siger fabrikschefen.

Job Updates egne undersøgelser viser at 8 procent er kommet i arbejde og 13 procent er startet på en uddannelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk