Ingen skal sidde alene juleaften: Familier åbner dørene for fremmede gæster

Mange viser i år interesse for at holde jul med folk, de ikke kender, lyder det fra Røde Kors

Hos Lars Brinchs familie i Vester Nebel var der sidste år flere pakker end normalt under juletræet. De åbnede dørene og fik besøg af en enlig mor og hendes børn juleaften. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Juleaften nærmer sig med god mad og traditioner i familien skød. Men juleaften er knap så hyggelig, hvis man ikke har en familie at holde den sammen med.

Derfor er det godt, at mange familier i år åbner deres hjem for fremmede juleaften.

Sådan lyder det fra Røde Kors' Julevenner, som hvert år parrer familier med folk, der har lyst til, og brug for, at være sammen med andre juleaften.

Det fortæller Troels Østergaard, der er projektleder i Røde Kors' Julevenner.

- Ingen skal sidde alene juleaften, og sidste år tog 308 gæster ud i danske hjem. I år er interessen foreløbig meget stor fra både juleværter og julegæster, siger han.

Foreløbig har dobbelt så mange vist interesse som på samme tidspunkt sidste år.

Det var en berigende oplevelse

Sidste juleaften tog Lars Brinch, hans kone og to børn i Vester Nebel nord for Kolding imod en enlig mor med børn, og det fik alle en god juleaften ud af.

- Det var en ny og berigende oplevelse, spændende og meget hyggeligt. Alle havde en fin aften, og det er en oplevelse, som vi gerne gentager, siger Lars Brinch.

Når man åbner dørene for fremmede juleaften, kan man blive udfordret på egne traditioner, og det man plejer at gøre til højtiderne, lyder det fra Røde Kors.

- Vi har oplevet, at juleværterne troede, at de skulle hjælpe julegæsterne, men når aftenen er omme, så har værterne haft en fornemmelse af, at det ligeså meget var dem selv, der fik noget nyt med. For eksempel et andet perspektiv på deres egne traditioner, siger Troels Østergaard.

Det er femte år, at Røde Kors matcher juleværter og julegæster. Nogle ender med at holde jul sammen år efter år.

Frem til 23. december kan både juleværter og julegæster tilmelde sig på Røde Kors' hjemmeside.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter