Jespers bil blev smadret og synderen stak af: ’Så fejler man altså et eller andet’

Flere bilister forsikrer sig mod andre, der løber fra ansvaret.

Det var det her syn, der mødte Jesper Wille, da han kom hen til sin bil i Vejle.

25-årige Jesper Wille var på arbejde i Vejle, da han fik et opkald fra en venlig, fremmed mand. Manden havde fundet hans telefonnummer via en nummerplade-app, og han ringede for at sige, at nogen havde ramt Jesper Willes bil.

- Jeg skyndte mig ud for at se, hvordan bilen så ud, og det gav virkelig et chok at se den, for den var fuldstændig ramponeret. Den havde mistet kofangeren, baglygten var smadret og hele siden var trykket ind, siger Jesper Wille, der nægter at tro, at modparten ikke har opdaget, hvad han har gjort.

- Det må have givet et ordentligt brag, siger han.

Politiet blev involveret i sagen, men det har ikke ført til noget, og overvågningskameraer i området gav ikke gevinst, så nu hænger Jesper Willes forsikring på regningen, ligesom han selv må betale selvrisikoen.

For gerningsmanden gav sig aldrig til kende.

- Min bil holder i Kolding på tredje uge uden at være blevet færdig. Der skulle laves for 50-60.000 kroner, så den har fået et ordentligt skrald. Jeg har en selvrisiko på 3.000, så det er ganske fint, men i en retfærdig verden havde modparten taget den på sin egen kappe, siger Jesper Wille, der bor i Horsens men arbejder i Vejle.

- Hvis man ikke sidder med en dårlig smag i munden efter at have gjort sådan noget, må man fejle et eller andet. Det er ikke retfærdigt ikke at tage ansvar for det, tilføjer han.

  • Jesper Willes BMW skal nittes sammen igen, ligesom der skal skiftes et hav af reservedele, før den er klar igen. Skaderne vil koste 50-60.000 kroner at udbedre. Privatfoto.
  • Selvrisikoen er på 3.000 kroner, og de penge må han selv betale, nu hvor modparten ikke har givet sig til kende. Privatfoto.
  • Jesper Wille blev ringet op af en mand, der havde fundet hans nummer via en nummerplade-app. Manden kunne fortælle, at Jespers bil var smadret. Privatfoto.
1 / 3

Forsikret mod p-skader

Der er mange, der aldrig hører fra den part, der har lavet en skade på ens bil – populært kaldet for en ’Bilka-bule’.

Det fortæller Mogens Olesen, skadedirektør hos Tryg Forsikring.

- Vi har rigtig mange p-skader, som skyldes en påkørsel af en ukendt gerningsmand. Det får vi dagligt henvendelser om, siger Mogens Olesen.

En undersøgelse, som Gallup lavede for Gjensidige Forsikring i 2017, viste, at ni ud af ti tager benene på nakken, hvis uheldet er ude, og de laver en ’Bilka-bule’.

Og det billede har fået bilejerne til simpelthen at forsikre sig imod, at folk brager ind i deres bil uden at give sig til kende, fortæller Karsten Moos, der er skadeschef i bilskadeafdelingen hos Gjensidige Forsikring.

- Flere og flere tegner en tillægsforsikring, som sikrer dig mod at blive opkrævet din selvrisiko, hvis du er uheldig og dit køretøj er blevet beskadiget, uden at en modpart har givet sig til kende. Der er åbenbart et marked, der ønsker at forsikre sig yderligere, og det tager vi som et tegn på, at der bliver lavet en masse skader derude, siger Karsten Moos.

Det samme siger Mogens Olesen fra Tryg.

- Hos Tryg er der en stigende interesse for den her tillægsdækning. Vi kan se, at cirka halvdelen af vores nytegninger i de seneste to år vælger den her p-skadedækning, siger Mogens Olesen.

Hos Tryg anmeldes cirka 125.000 større og mindre bilskader om året.

Vivi Nielsen fra Kolding var markant mere heldig end Jesper Wille, da der var en, der lavede en bule i hendes bil. Den var godt nok noget mindre end den bule, som Jespers BMW fik, men modparten gav sig til kende. Optagelsen er fra i sommer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk