Kæmpeabe og værdifuldt Auschwitz-værk stjålet ved dobbelt indbrud i dansk museum

Politiet undersøger to indbrud på Trapholt Museum i Kolding.

Sydøstjyllands Politi søger nu offentlighedens hjælp til at få opklaret to indbrud, der har kostet Trapholt Museum i Kolding værdifulde genstande.

Den 10. december sidste år skete det første indbrud, hvor blandt andet en 30 kilo tung Kay Bojesen-abe blev stjålet. Der er i øjeblikket en større Kay Bojesen-udstilling på Trapholt.

Den 1. januar i år var der igen indbrud på museet. Det skete blot tre minutter over midnat – altså midt i fejringen af det nye år. Her blev værket ”Rolexgate” af kunstneren Marco Evaristti stjålet. Ved det andet indbrud formoder Sydøstjyllands Politi, at der har været to gerningsmænd.

Værket Rolexgate forestiller indgangen til koncentrationslejren Auschwitz. Det er blandt andet lavet i guld og diamanter.

Ulykkelig museumsdirektør

Museumsdirektør på Trapholt Karen Grøn er meget ulykkelig over indbruddene.

- De her værker er uerstattelige. Værket ’Rolexgate’ er skabt på baggrund af, at kunstneren hos en nazisamler fandt et glas med guldtænder fra Auschwitz, og så fik han en idé om at lave indgangen til Auschwitz-Birkenau støbt i guld, siger Karen Grøn.

- Kay Bojesen-aben er en kæmpeabe, som er en original. Den kan genskabes, men det bliver aldrig den samme. Det ville være fantastisk, hvis vi kan få offentlighedens hjælp til at få dem skaffet tilbage, siger hun.

Ifølge Sydøstjyllands Politi kan det ikke udelukkes, at der er tale om de samme gerningsmænd ved begge tyverier.

Har du oplysninger, der kan hjælpe politiet, kan Sydøstjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

DR har talt med Sydøstjyllands Politi, som for nuværende ikke har yderligere oplysninger i sagen.

Facebook
Twitter