Kolding Kommune: Frygt ikke ulven

Det er et sjældent syn, at en ulv vandrer helt ind i byen, som det er sket i Kolding. Men der er ingen grund til at frygte rovdyret, mener biolog.

Tre rådyr har fået hovedet bidt af i en skov i midten af Kolding. Kommunens naturfolk troede, det var en hund, men DNA-prøver viser nu, at det var en ulv. (Foto: Kolding Kommune)

En ulv har siden midten af februar dræbt tre rådyr i Marielundskoven midt i Kolding.

Men der er altså ingen grund til at stoppe med at gå i skoven, mener biolog Mette List fra Kolding Kommune.

- Vi står heldigvis ikke på ulvens menu, så man skal bare opføre sig akkurat, som man plejer at gøre, siger Mette List.

Daginstitutioner skal fortsætte deres skovture

Borgmester Jørn Pedersen (V) anerkender, at der måske er nogen, der føler sig utrygge ved ulvens fremfærd tæt på byen.

- Derfor har vi allerede aftalt at holde et informationsmøde, hvor eksperter fra Naturstyrelsen kommer og fortæller om ulven, fortæller han og fortsætter:

- Vi har også taget kontakt til blandt andre daginstitutioner, som grænser op til Kolding Skov. Men efter at have snakket med eksperter, så er der ingen grund til at være bange for at tage på skovtur, siger Jørn Pedersen.

Skole bruger skoven som legeplads

Kolding Friskole ligger lige op ad Marielundskoven, og derfor har skolen informeret sine elever og forældre om situationen, fortæller souschef Jane Lagoni.

- Skoven er en forlængelse af vores skolegård, så vi bruger den som legeplads, men vi prøver at tage det med ro, siger Jane Lagoni.

Børnene er i øvrigt slet ikke bange, men de er meget interesserede i at få noget at vide om den ulv der er - eller har været - i skoven, fortæller Jane Lagoni.

FacebookTwitter