Koldings borgmester: Penge til flygtninge er nødvendige

Det glæder Koldings borgmester Jørn Pedersen, at der bliver råd til flere boliger.

Koldings borgmester Jørn Pedersen glæder sig over, at kommunen nu får penge til boliger til flygtninge. (Foto: Kolding Kommune)

Det er en stor lettelse for Koldings borgmester Jørn Pedersen, at der nu er penge på vej til kommunerne til at lette flygtningepresset.

Pengene skal blandt andet gå til at lettet presset på boliger på grund af de mange flygtninge, der er kommet til kommunerne. Kolding Kommune havde allerede udfordringer med at finde boliger nok, inden flygtningene kom.

- Vi er en vækstkommune, så vi skulle i forvejen ud og skaffe billigere boliger til forskellige borgergrupper, siger Jørn Pedersen.

Det er efter mere end en måneds forhandlinger, at regeringen og Kommunernes Landsforening nu er blevet enige om en aftale. Den skal være med til at forbedre integrationen af de tusindvis af flygtninge, der kommer til landet.

Jørn Pedersen er først og fremmest glad for, at der nu er penge på vej.

- Det er faktisk en rigtig flot start. Der er blevet lyttet kraftigt til, hvad det var, vi ønskede os, siger han.

Der er dog ikke helt så mange penge, som kommunerne ønskede, og derfor kan de komme til at bede om flere penge senere, lyder det fra Jørn Pedersen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.

Læs også