Koldings lille havfrue har mistet sit hoved

I løbet af natten har gerningsmænd været ude i Slotssøen og tage hovedet af.

Kunstneren bag Koldings søhavfrue Erik Valter, sammen med den nu hovedløse frue.

Forleden fik Kolding sin egen lille havfrue. En søhavfrue, der blev placeret i Slotssøen ved Koldinghus.

Søhavfruen sidder ved søterrassen på en sten cirka tre meter ude i vandet, hvor hun vender sit blik op ad, ud mod skyerne.

Eller rettere - hun vendte sit blik den vej. For havfruer har det ikke nemt her til lands, og i nat har gerningsmænd været ude i søen og løfte den gyldne havfrues hoved af. Og nu er hovedet væk.

Inden det skete har der allerede været masser af debat om havfruen. På facebook Kolding har der været mange reaktioner, både positive og negative. Debatten har blandt andet handlet om havfruens udseende, om hun er pæn eller grim.

Kunstneren bag havfruen, Erik Valter, glædede sig ellers over, at søhavfruen fik debatten til at rulle.

- Faktisk var det meningen, at hun ikke skulle være perfekt, meningen var at gå imod den der perfekthedskultur, vi alle ligger under for, siger Erik Valter, der forklarer, at søhavfruen er lavet af blandt andet hønsenet og beton.

Skulle være med i konkurrence

Søhavfruen er en midlertidig installation, såkaldt pop-up kunst, der er sat op i forbindelse med kulturnatten i Kolding. Og meningen var, at hun skulle være motiv i en tegnekonkurrence på fredag.

- Derfor er det ekstra kedeligt, at hovedet er røget allerede nu, siger Erik Valter.

Erik Valter har selv betalt alle udgifter til at skabe skulpturen. Dog har Kolding Kommune betalt de cirka 5.000 kroner, det har kostet at få lov til at stille den op for Slots- og Kulturstyrelsen.