Kommunalt forsøg på delebiler en fiasko

Hedensted Kommune vil så gerne have borgerne til at dele biler. Men borgerne gider tilsyneladende ikke.

Der er ikke nok i bilerne i Hedensted. Kommunen vil gerne have borgerne til at dele biler, men har ikke haft succes. (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

Det er svært at få borgere i Hedensted til at køre sammen i bil. Det oplever kommunen, som har haft en hård start på deres samkørselstilbud, Hedensted Gomore.

Kommunen har ellers været i offensiven og har også stillet egne biler til rådighed for borgerne på de tider af døgnet, hvor kommunens medarbejdere ikke bruger dem.

Lige lidt har det nyttet. Borgerne i Hedensted kører stadig hver for sig.

Ingen nye brugere

Tilbuddet om samkørsel, som startede i april, forbinder borgere, der søger lift, med bilister, der har ekstra pladser. Køreturen koster 20 kr., som bliver doneret til en lokal forening.

Men der har ikke været mange, som har benyttet sig af tilbuddet, siger Lars Oksbjerre fra kommunens transportafdeling.

- Henover sommerferien har vi desværre ikke fået flere nye medlemmer i Hedensted GoMore, siger han.

God idé med delebiler

Derfor vil kommunen nu undersøge, hvorfor borgerne ikke bruger tilbuddet.

- Der kan være, at folk ikke kender det, eller kan huske at det er der. De ved måske ikke, hvordan tilgængeligheden er, og om det er nemt at bruge. Der er mange ting, vi skal ind og undersøge, siger Lars Oksbjerre.

Hedensted Kommune vil meget gerne have overbevist borgerne om, at det er en god idé at dele bilerne.

- Det vigtigt, fordi vi gerne vil kunne tilbyde folk alternative muligheder til befordring i de områder, hvor vores busbetjening ikke er rigtig god, så vi stadig har et godt tilbud om mobilitet i yderområderne, siger Lars Oksbjerre.

Facebook
Twitter