Korte kurser om populære emner trækker danskerne på højskole

Slægtsforskning, yoga og friluftsliv er succesopskriften for højskolerne, der kan melde om op til 50 procent større tilstrømning end forventet til de mest populære korte kurser

På Brandbjerg Højskole er der stor søgning til de korte kurser. Enkelte kurser har 50 procent flere ansøgere end forventet. (Foto: Rasmus Kjølby- DR Trekanten © DR)

Det er gode tider for højskolerne, som kan melde om fulde huse til korte kurser, som er målrettet danskernes interesser.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at søgningen til de korte kurser, er steget med fem procent på landsplan fra 2012 til 2013.

Det er specielt kvinderne, der tager på de korte højskolekurser. I skoleåret 2012 til 2013 var 71 procent af kursisterne kvinder.

Slægtsforskningskursus har 50 procent flere ansøgere end forventet

Den stigende søgning til de korte kurser kan mærkes på Brandbjerg Højskole ved Jelling. Her har et kursus om slægtsforskning trukket 50 procent flere ansøgere end forventet.

Forstander på Brandbjerg Højskole, Simon Lægsgaard, mener at den store interesse, skyldes et stort benarbejde, og at kurset er målrettet større grupper frem for enkeltpersoner.

- Mange års erfaring har vist os, at det kan betale sig at målrette kurserne til organisationer, foreninger og erhvervslivet, for at have en sikkerhed for, en hvis interesse på forhånd, siger han.

Aflæser tidens strømninger

Ud over målrettet markedsføring så skal en del af succesen tilskrives, at højskolerne er dygtige til at aflæse markedet, når de planlægger, hvilke kurser de vil udbyde, forklarer Simon Lægsgaard.

- Det handler om at finde ud af, hvad der er interesse for lige nu, men også, hvad der er behov for i samfundet. Vi har eksempelvis stor succes med et kort kursus i engelsk, og det er der masser af virksomheder, der har behov for.

- Derfor sender eksempelvis Novo Nordisk og Novozymes en hel del kursister til os, siger Simon Lægsgaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk