Det kan godt være at bridge har et lidt støvet image som en gammelmandssport, men nu tager de helt unge kortspillet til sig.
Interessen for at få bridge på skoleskemaet er nemlig stor.
Sidste skoleår blev mellem 2500 og 3000 børn undervist i det taktiske kortspil.
Det er ikke kun for hyggens skyld, at de unge bytter lommeregnere og Ipad ud med 52 spillekort. Det gavner dem også socialt og fagligt. Fagligt lærer de om kombinatorik og statistik.
- Hvis vi tager fællesskab, så lærer de at være en del af et forpligtende fællesskab gennem kortspil, siger afdelingsleder på Erritsø Fællesskole i Fredericia Kurt Roager Simonsen.
Sara Shirzad og Louise Lindegaard går begge i 8. Klasse på Erritsø Fællesskole, som har bridge som valgfag.
- Jeg synes, det har været superfint at prøve at blive undervist på en ny og anderledes måde, siger Louise Lindegaard.
- Det er fint at prøve noget nyt, siger Sara Shirzad.
De to piger er dog i tvivl, om de også vil spille uden for skolen.
- Jeg synes, det er hyggeligt nok her, men ellers skulle det være, når man lige er sammen med bedsteforældre, siger Sara Shirzad.
Der mangler bridgelærere
Interessen for bridge på skolerne er så stor, at der er ved at være mangel på folk, der kan undervise de unge. Det prøver Morten Bilde, juniorlandstræner for det danske landshold i Bridge, at gøre noget ved.
- Vi uddanner 25 nye skolebridgelærere, som kan hjælpe med at undervise børnene ude på skolerne, siger han.
På Erritsø Fællesskole bliver der undervist i bridge i valgfagstimerne. De unge kan spille bridge på skolen hver torsdag i 2,5 time indtil efterårsferien.
Det er blandt andet folkeskolereformen, der har skabt en åbning for bridge. Skolerne er nemlig forpligtede til at samarbejde med foreninger og erhvervsliv.