Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Kredsformand: Nødvendig beslutning at Eva Kjer trækker sig

Det er ikke overraskende, for i politik kan det være nødvendigt at trække sig, siger Eva Kjer Hansens kredsformand.

Det kan være nødvendigt at trække sig i politik, mener Eva Kjer Hansens kredsformand, Anton Yding. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Eva Kjer Hansens (V) beslutning om at forlade posten som Miljø- og Fødevareminister kommer ikke bag på hendes kredsformand i Kolding Syd Anton Yding. Han mener, at det var en nødvendig beslutning.

- Det kan være nødvendigt at trække sig, når statsministeren har brug for nogle flere operationsmuligheder. Det kommer ikke bag på mig, men jeg er dybt skuffet og ked af, at det er kommet dertil, siger Anton Yding.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Han har ikke noget bud på, om Eva Kjer Hansen har trukket sig af egen fri vilje, eller om det er statsministerens beslutning.

- Det foregår jo som i enhver form for ledelse ved, at man finder ud af, hvad der er bedst i den store sags tjeneste, siger Anton Yding.

Han afventer nu, hvad der kommer til at ske i løbet af dagen, og hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil konkludere på sagens udgang.

- En option har jo været et folketingsvalg, og kommer det i forlængelse af det her, så har vi en situation, hvor vi skal i arbejdstøjet, og det kan kun gå for langsomt, siger kredsformanden.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.